Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

УВАГА!

07.08.2019
Южноукраїнське ВП Первомайського ВП ГУНП в Миколаївській області

В останній час збільшилась кількість випадків шахрайств при яких зловмисники, представляючись по телефону працівниками поліції, вимагають гроші за визволення родичів, яких нібито затримано за скоєння тяжких злочинів.

Мета злочинців – виманити у громадян гроші, які вони повинні, «рятуючи» родича, переказати на певний банківський розрахунок або перевести на названу шахраями сім-карту.

Шановні Громадяни! В разі надходження такого телефонного дзвінка:

  • Перш за все, не впадайте в паніку і не поспішайте виконувати умови аферистів;
  • Уточніть, в якому саме відділі поліції знаходиться ваш син або родич, після чого передзвоніть в поліцію (телефон чергової частини «102») і перевірте інформацію, що є у вас.
  • Спробуйте як найскоріше передзвонити тому, хто «потребує негайної допомоги», або людям, які можуть в даний момент бути поруч і підтвердити або спростувати те, що трапилося.

Також збільшилась кількість випадків шахрайств при яких зловмисники під виглядом купівлі товарів у мережі Інтернет, заволодівають реквізитами платіжних карток і здійснюють зняття грошових коштів, які знаходяться на рахунках громадян у тому числі і кредитного ліміту встановленого як додаткова послуга від банків.

Крім цього є дуже багато випадків, коли мешканці міста при купівлі товару через мережу інтернет, відправляють гроші наперед, та в подальшому не отримують замовлений ними товар.

ЩОБ НЕ СТАТИ ЖЕРТВОЮ ШАХРАЇВ:

  • Замовте окрему платіжну картку для здійснення будь-яких операцій пов’язаних з купівлею-продажем товарів в мережі Інтернет (без кредитних лімітів та не прив’язану до інших рахунків).
  • Підключить послугу СМС-інформування про операції з Вашим рахунком.
  • Пам’ятайте, що при зарахуванні грошових коштів на Ваш рахунок відправнику потрібно знати тільки номер Вашої карти. Якщо Вам дзвонить особа, яка представляється працівником банку та просить повідомити інформацію про пін-код, коди в СМС-повідомленнях, які приходять на Ваш телефон з банку та необхідні для зарахування коштів на Ваш рахунок – знайте що це ШАХРАЇ, ЯКІ ВЖЕ НАМАГАЮТЬСЯ ЗНЯТИ КОШТИ З ВАШОГО РАХУНКУ.
  • При купівлі будь-якого товару в мережі інтернет, не перераховуйте гроші на перед, тільки при отримані товару

Співробітники Южноукраїнського відділення поліції Первомайського відділу поліції ГУНП в Миколаївській області звертаються до кожного мешканця міста з проханням об’єктивно та правильно поводитись,  щоб не стати об’єктом  злочинних посягань.   В разі виникнення необхідності звертатись до ЧЧ міськвідділу ( тел. 5-44-00, 0980418040 та «102») цілодобово.

 

Вказану інформацію доведіть до відому родичів, знайомих та близьких.