Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Шановні южноукраїнці!

30.07.2019

Як раніше я інформував вас через офіційний сайт міста та газету «Контакт» в публікації «Тарифи і бідність» тарифне питання набирає своєї ваги з огляду на потребу реагувати на чисельні звернення мешканців стосовно того, чому у нещодавно створеного Управителя куди перейшло на утримання 67 житлових будинків міста, тариф суттєво  підвищився. Мешканці міста вважають, що навпаки тариф мав принаймні лишитися таким, яким він був в КП ЖЕО.

На такі звернення мешканців міста відреагували депутати Южноукраїнської міської ради тому що КП ЖЕО підзвітне, підконтрольне та підпорядковане, в першу, чергу саме міській раді та її виконавчим органам. Звісно, міський голова в цьому актуальному питанні не має стояти осторонь.

Тому до вашої уваги надається проект рішення Южноукраїнської міської ради «Про звіт директора комунального підприємства «Житлово-експлуатаційне об’єднання» Гульман З.С. та визнання таким, що втратило чинність рішення виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради  від 20.06.2018 №166 «Про внесення змін до  рішення виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від 21.12.2016 № 310 «Про проведення конкурсу з призначення  управителя багатоквартирного будинку в місті Южноукраїнську»  з виходом на захист мешканців міста від економічно необґрунтованих тарифів»

 

Міський голова В. Пароконний


ПРОЕКТ

У К Р А Ї Н А
ЮЖНОУКРАЇНСЬКА МІСЬКА РАДА
МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
РІШЕННЯ

від  “___” ________ 2019   №  _______

________сесії _______скликання                                                                        

 

Про звіт директора комунального підприємства «Житлово-експлуатаційне об’єднання» Гульман З.С. та визнання таким, що втратило чинність рішення виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради  від 20.06.2018 №166 «Про внесення змін до  рішення виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від 21.12.2016 № 310 «Про проведення конкурсу з призначення  управителя багатоквартирного будинку в місті Южноукраїнську»  з виходом на захист мешканців міста від економічно необґрунтованих тарифів

         

Особливості здійснення права власності в багатоквартирному житловому будинку, як вимога часу прописані в однойменному  Законі Україні від 14 травня 2015 року № 417-VIII «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку».

Дієздатність вказаного закону доповнена вимогами законів України «Про житлово-комунальні послуги», «Про здійснення регуляторної політики у сфері господарської діяльності», постановою Кабінету Міністрів України від 05.09.2018 № 712 «Про затвердження Правил надання послуги з управління багатоквартирним будинком та Типового договору про надання послуги з управління багатоквартирним будинком» та наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 13.06.2016 року № 150 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з призначення управителя багатоквартирного будинку».

На виконання вищевказаних нормативно-правових актів 67 будинки міста Южноукраїнська перейшли на обслуговування від комунального підприємства «Житлово - експлуатаційне об’єднання» (далі – КП ЖЕО) до Управителя.

Наразі стало відомо, що призначення  Управителя по житловим будинкам відбулося з певним порушенням процедури, визначеної нормативно-правовими актами. Зокрема, як спірне питання, в цих будинках введено тарифи на послуги з управління багатоквартирним будинком, які суттєво підвищено по підвищенню до  тарифів  на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій, які встановлено рішенням виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради для групи будинків, які не перейшли на послуги з управління будинком від Управителя, які наразі  надаються в межах діяльності однієї і тієї ж особи – КП ЖЕО.

Попередньо вбачається, що процес утворення Управителя відбувався з порушенням чинних нормативно-правових актів, як і підвищення тарифів на послуги з управління багатоквартирним будинком  щодо цих житлових будинків вбачається економічно необґрунтованим.

Виходячи з потреби належного до чинних вимог вирішення  питань місцевого значення, як особливості здійснення права власності в багатоквартирному житловому будинку, керуючись ст.17, ст.25, ч.1 п.15 ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

В И Р І Ш И Л А:

1. Звіт директора комунального підприємства «Житлово-експлуатаційне об’єднання» Гульман З.С. попередньо взяти до відома, а остаточну оцінку її роботи прийняти за п.5  цього рішення після того, як міська рада визначиться за п. п. 2-4  цього рішення.

2. Визнати таким, що втратило чинність рішення виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від 20.06.2018 №166 «Про внесення змін до  рішення виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від 21.12.2016 № 310 «Про проведення конкурсу з призначення  управителя багатоквартирного будинку в місті Южноукраїнську»  як таке, що процедурно  не визначило послідовність дій та не пояснило всі права мешканців щодо призначення визначеного Управителя в багатоквартирних будинках у місті Южноукраїнську  та не забезпечило методичні рамки і заходи  встановлення Управителем економічно обґрунтованих тарифів на послуги з управління багатоквартирним будинком для вказаних житлових будинків міста.

3. Заслухати інформацію про результат роботи комісії, яка створена розпорядженням міського голови від 24.07.2019 №142-р «Про   реагування  на заяву директора комунального  підприємства  «Житлово-експлуатаційне об'єднання»  Гульман З.С.  щодо її  звільнення за згодою сторін, на спірну ситуацію зі створення Управителя на базі комунального підприємства «Житлово-експлуатаційне об'єднання» та про тарифні питання від Управителя».

Комісії інформувати міську раду про ризики необґрунтованості (незаконності) підвищення тарифів на послуги з управління багатоквартирним будинком від Управителя, розрахованих на базі організаційно – технічних можливостей  КП ЖЕО, де одночасно за іншими (нижчими) тарифами надаються послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій  мешканцям в інших житлових будинках.

4. За результатами інформації по вказаному питанню міська рада визначається щодо роботи Управителя на базі КП ЖЕО:

4.1. Роботу Управителя вважати такою, що не відповідає нормативно-правовим вимогам. Висновок («так» чи «ні») пропонує комісія, яка створена розпорядженням  міського голови за участі департаменту інфраструктури міського господарства Южноукраїнської міської ради (далі – ДІМГ).

4.2. Роботу Управителя продовжити в межах організаційно – технічних  можливостей  КП ЖЕО. Висновок («так» чи «ні») пропонує ДІМГ після оприлюднення цього проекту рішення.

4.3. Роботу Управителя за пропозицією ДІМГ процедурно вивести за межі господарської діяльності КП ЖЕО. Висновок («так» чи «ні»).  

4.4. Інші варіанти роботи по виконанню  Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» за рішенням міської ради формуються при опрацюванні цього проекту рішення.

5. Роботу директора комунального підприємства «Житлово-експлуатаційне об’єднання» Гульман З.С.  визнати  __________________.

6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійні комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, побутового, торговельного обслуговування, громадського харчування, транспорту, зв'язку, будівництва (Носан), з питань законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян, оборонної роботи та мобілізації, регуляторної політики та депутатської етики, надання безоплатної первинної правової  допомоги та інших питань (Рибакова) та  першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Мустяцу Г.Ф.

 

           

Міський голова                                                                   В.К. Пароконний

 

 

проект рішення внесено
групою депутатів міської ради