Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Рятувальники Миколаївщини нагадують алгоритм дій у разі отримання сигналу про замінування

24.06.2019
Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Наразі в Україні та зокрема Миколаївській області триває «хвиля» хибних масових замінувань закладів соціальної інфраструктури, культури, охорони здоров’я тощо.

З метою недопущення, запобігання та оперативного реагування на надзвичайні ситуації керівникам та адміністрації об’єктів пропонуються наступні заходи попереджувального характеру: 

-    посилити пропускний режим при вході та в’їзді на територію закладу, пильнувати системи сигналізації  і відео спостереження;

-    проводити обстеження території закладу і періодичну перевірку складських приміщень на предмет своєчасного виявлення вибухових пристроїв чи підозрілих предметів.

У разі виявлення підозрілого предмета чи отримання інформації про замінування повідомити екстрені служби за номерами: служба порятунку – 101; правоохоронні органи – 102; швидка медична допомога – 103; аварійна газова служба – 104.
 
Варто пам’ятати, що до прибуття спеціалістів керівник організації, підприємства, установи повинен дати вказівку персоналу, відвідувачам, вихованцям знаходитися на безпечній відстані від небезпечної знахідки та провести евакуацію згідно наявного плану евакуації з приміщень.

Якщо повідомлення надійшло у вигляді СМС або на електронну пошту, то:

-    не видаляйте та не відповідайте на електронний лист чи повідомлення;

-    якщо надіслано електронною поштою, запишіть адресу;

-    якщо надіслано через соціальні мережі, занотуйте ім’я чи назву аккаунта.

Лише завдяки умілим та чітким діям населення можна запобігти людським жертвам та надати можливість правоохоронним органам, рятувальникам, іншим відомствам в межах компетенції виконати завдання щодо недопущення, запобігання та оперативного реагування на надзвичайні ситуації.

 

https://mk.dsns.gov.ua/ua/Ostanni-novini/20681.html