Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

ПОПУЛІЗМ ЦЕ БРЕХНЯ, ЦЕ ВІДРО БЕЗ РУЧКИ –ПУСТА БЛЯШАНКА

07.06.2019

Пропаганда простих рішень для розв'язання складних проблем дозволяє приходити до влади особам, які відкрито або неявно сповідують жорсткі методи управління.  

Так, українська письменниця і громадський діяч Оксана Забужко вважає, що існують  відомі популісти, які є «ідеальною моделлю популістського диктатора», вислів скорочено.

Та шкода від популістів на багато більша ніж ми можемо собі уявити. Не менш  шкідливим є популізм на побутово-місцевому рівні.

Нам просто кажуть неправду, а ми це сприймаємо на рівні того, що коли публічно пишуть чи говорять, то щось  воно таке і може бути.

Ось нас популіст і підловив на гачок його пастки, а ми цього і не помітили.

Про брехню з народних спостережень. Глянула господиня у вікно. Бачить, а нова сусідка білизну попрала, та розвішує, сушитись. Та, певно, погано випрала – на білизні видно брудні плями. Кричить подружкам: - Ідіть погляньте! Яка у нас сусідка. Білизну прати не вміє. Прийшли вони у двір. Дивляться на білизну. Але вона – білосніжна, ніяких плям. Тоді одна з подруг каже: – Перш ніж обговорювати чужу білизну, пішла б ти, та й помила свої вікна. Глянь, які вони у тебе брудні!

Тепер про роботу без популізму, який ми бачили. Стосунки міської ради, її виконавчого комітету та міського голови з ВП ЮУ АЕС скріплені протоколом партнерської співпраці і вони не будуть залежати від особливостей роботи вказаних сторін. Навпаки, що місто, що АЕС, це сторони єдиного процесу – наполегливої роботи на благо України, на благо її громадян. Наразі в узгодженому порядку, в компенсацію допущених помилок керівництва міста в особі секретаря міської ради Дзюбенко Л.П. та її прихильників, які з другої половини 2018 року ввели місто в затяжну кризу, бюджет міста помітно зменшить борг ТВКГ до АЕС. Надалі, є узгоджений з директором електростанції план реальних дій по стабілізації роботи комунального сектору міста і ми, міська рада, її виконавчий комітет та міський голова будемо його виконувати.

Депутат міської ради Е. Григорян

 

В попередньому випуску міського «КОНТАКТУ» була публікація про тарифний скандал у виконкомі. Якщо газеті для збільшення тиражу потрібні гучні назви їх публікацій так це їхня справа. А виконавчий комітет міської ради наразі працює і виправляє цілу купу помилок та їх наслідків дійсно скандальної  бездіяльності влади міста, яка з осені 2018р. по весну 2019 року  наламала стільки дров, що вистачить їх розгрібати на декілька років. Особливо маю відмітити наше КП ТВКГ, де  деякі умільці, як до прикладу депутат міської

Горностай С.В. та ще декілька відомих і не дуже осіб від самоврядної влади нашого міста, зуміли токсичність популізму так насадити в колектив ТВКГ, що  знадобиться чимало зусиль аби громада міста не відчула наслідків їхніх дій, як нещодавно відчували колотнечу в міській раді депутати та залежна від її блокади громада нашого міста, хворі та просто його городяни.  

Про тарифи на комунальні послуги. Коли нам нав’язують порівняння цін на тепло, воду та її відвід, то забувають, що умови, (технології) щодо цих послуг в атомних містах дуже різні. Тому і тарифи не можуть бути однакові. Їх порівняння, це елемент хворобливості популізму. Хто спрощує дійсно складні речі не мають так діяти.

Такі спрощення в сумі з іншими не правдами спотворює сприйняття того, що дійсно потрібно робити аби ціни на такі важливі послуги були підйомними для кожної родини. Якщо в ці важливі питання не вносити ясність, то значна аудиторія громадян буде думати так, як популісти їй подають не правду.

Южноукраїнці чекають відповідь, як можливо захиститись від зростання  цін  (тарифів) на ці, життєво необхідні послуги? Відповідь не така і складна на відміну від того, як її реалізувати на практиці. Та я все ж таки спробую дещо  пояснити в наступних прикладах.

Для нашого міста потрібно декілька років вкладати реальні кошти в чітко сплановані заходи без будь яких дій популістів по їх перешкоді.

Ця робота має бути системною, ми такі заходи спланували ще в липні 2017 року за рішенням міської ради, але популісти заблокували їх виконання за лозунгом – «це афера і на тариф бюджетних грошей не дамо». Більше того, декілька днів тому ці розумники знову взялись за своє, але думаю у них не вийде ввести місто в чергову кризу.

Є ще декілька видів робіт, які мають виконати проектанти. На цю роботу міська рада виділила потрібні кошти.

Але і це ще не все. Тарифна проблема  має отримати своє оздоровлення і на законодавчому рівні. Для наших міст, це тарифна компенсація ризиків життя  людей на територіях поряд з АЕС. Мова йдеться про законодавчу роботу, яку мають виконувати народні депутати. Бо  це їх прямий обов’язок. Вони і наш обранець до Верховної Ради України О.П. Лівік не має засівати наш округ дарами з державного бюджету для лікарні і міста в канун виборів, що і так має нам надходити від децентралізації і медичної реформи, а вносити потрібні людям закони в їх захист і звітувати.

А цього якраз і не відбувається. І це погано. Це головне в роботі того, кому ми довірили своє місто. І про АЕС.

Інвестиціями в розвиток так потрібної атомної енергетики України не можуть бути лише тарифи на електричну і теплову енергію. Це помилка.

У Верховної Ради України і Уряду хочеться спитати, де реальні ринкові умови розвитку АЕС та академічні інвестиції від інтелектуального внеску наших вчених, які тікають з країни?

Тема дуже актуальна і я її буду постійно доповідати нашій громаді в діях міської ради та її виконкому.

    Міський голова В. Пароконний