Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Відбулася зустріч фахівців інклюзивно-ресурсного центру з вчителями-логопедами міста

31.05.2019
Управління освіти Южноукраїнської міської ради

29 травня 2019 року відбулася зустріч фахівців інклюзивно-ресурсного центру з вчителями-логопедами міста. З метою взаємодії, ознайомлення з сучасними методами в корекційно-розвитковій роботі, проведено семінар-практикум за темою «Логопедичний масаж», «Нейрокорекція й розвиток дитини». Було розкрито актуальність використання логопедичного масажу та елементів нейрокорекціїї в комплексі із класичними логопедичними прийомами в подоланні порушень мовленнєвої компетенції.                              

Директор інклюзивно-ресурсного центру Ю.О. Нагорна подякувала всім спеціалістам закладів дошкільної та загальної середньої освіти за тісну співпрацю. Ознайомила всіх присутніх з державною політикою у сфері інклюзивної освіти, напрямками діяльності інклюзивно-ресурсного центру, новітніми технологіями та сучасними підходами у сфері визначення особливих освітніх потреб дитини.

Вчителем-логопедом інклюзивно-ресурсного центру О.П.Сіроченко було представлено сучасний підхід в логопедії з демонстрацією нейрокорекційних вправ, які можуть бути використані у роботі з дітьми, у яких відсутнє мовлення, з тяжкими мовленнєвими порушеннями, з порушеннями писемного мовлення, з гіперактивним синдромом,  аутизмом, порушеннями інтелектуального розвитку.

 Вчитель-логопед інклюзивно-ресурсного центру І.А.Дмитрякова презентувала теоретичні засади, види, значення логопедичного масажу.

Спеціалісти отримали ідеї, які можливо використовувати в своїй практиці. А це дасть можливість підвищити свою професійну майстерність.

Двері інклюзивно-ресурсного центру відкриті впродовж восьмигодинного робочого дня. Кожен, хто потребує інформації про особливості розвитку дітей з різноманітними видами порушень, може звернутись до фахівців центру. Логопед, практичний психолог, дефектолог, нададуть Вам консультативну допомогу.

Адреса інклюзивно-ресурсного центру: бул. Шкільний, 3 (Южноукраїнська загальноосвітня школа І-ІІІ ст. № 2), кабінет № 208, т. 5-61-36.