Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

У ВП ЮУАЕС пройдуть антитерористичні навчання

15.05.2019
Управління інформації та громадських зв’язків ВП ЮУ АЕС

22-23 травня у ВП «Южно-Українська АЕС» відбудуться тактичні навчання антитерористичної спрямованості. Вони проводяться згідно із затвердженим графіком.

Керівництво ВП ЮУАЕС заявляє про свою прихильність принципам фізичного захисту і розвитку культури захищеності, а також веде активну роботу з модернізації та розвитку  технічної складової  системи фізичного захисту.

«На ЮУАЕС реалізуються заходи, які націлюють персонал АЕС та працівників підрядних організацій на попередження будь-яких протиправних дій з боку  як зовнішніх, так і внутрішніх правопорушників. Персонал регулярно інструктують, як діяти у разі виявлення підозрілих предметів, встановлення сторонніх осіб, які можуть бути причетними до протиправних дій щодо ядерних установок, радіоактивних матеріалів та інших об’єктів, пов’язаних з ними», - зазначив  заступник генерального директора ВП ЮУАЕС з   фізичного захисту та режиму Іван Жебет.

Одним із критеріїв оцінки  рівня культури захищеності об’єкта, перевірки  готовності   персоналу протидіяти можливим загрозам, поглиблення розуміння процедур реагування є щорічне проведення навчань та тренувань антитерористичної спрямованості. Вони є важливою та найбільш ефективною формою підготовки і перевірки  готовності сил та засобів учасників, які залучаються до забезпечення фізичного захисту  АЕС.   

Захист об`єктів ядерної енергетики від терористичних загроз є одним з пріоритетних завдань ДП «НАЕК «Енергоатом», особливо зараз, коли Україна перебуває фактично у стані неоголошеної війни. Питання протидії ядерному тероризму набуває особливої гостроти, а відтак і пошуку нових рішень та підходів до забезпечення надійного захисту як об’єктів ядерно-енергетичного комплексу, так і радіоактивних матеріалів.