Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Шевченкові думи переживуть віки. Літературний ранок

06.03.2019
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В історії кожного народу є імена, з якими пов’язана їх слава, велич і національна гордість. Саме таким і є для України ім’я безсмертного Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка.

До дня його народження бібліотека для дітей запросила вихованців гуртка «Декор»ПК «Енергетик» на літературний ранок «Шевченкові думи переживуть віки» з метою  гідного вшанування пам’яті великого Кобзаря і популяризації його літературної та  мистецької спадщини серед читачів-дітей.

Бібліотекарі оформили   книжково-ілюстративну виставку «Уклін тобі, Тарасе, великий наш пророче!», що висвітлює життєвий та творчий шлях письменника, Шевченкіану в поезії, живописі, музиці.

Юні читачі отримали чимало нових вражень від участі у Шевченківських читаннях «Слово Кобзаря – устами нащадків». Читаючи поезії, діти переносились думками у світ давнини. Зворушливо звучали «Заповіт», «Мені тринадцятий минало», «І золотої й дорогої…», «Думи мої, думи мої», «Садок вишневий коло хати…» та інші твори.

Для ознайомлення з творчістю Шевченка всі учасники заходу мали змогу переглянити документальний фільм про його життєвий шлях.

Естетичному вихованню дітей сприяло знайомство з Шевченком– художником. Не обминули бібліотекарі і таку тему, як вклад Т.Шевченка в розвиток музичного мистецтва. Відомо, що майже всі його поетичні твори були покладені на музику видатних композиторів: М.Лисенка, П.Чайковського,  М. Мусоргського, Я. Степового, К.Стеценка та ін. Та й сам Тарас Григорович захоплювався співом, був талановитим виконавцем пісень.

Захід пройшов у теплій затишній, майже домашній,  обстановці за чашкою чаю.