Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Депутатам Южноукраїнської міської ради  від Пароконного В.К.

26.02.2019

Довожу до Вашого відома особливості виконання рішення Суду про поновлення мене на посаді міського голови за формулюванням - «до негайного виконання»

Спроби продовження дезорганізації роботи самоврядної влади міста проявились в діях та бездіяльності окремих посадових осіб, які намагались чинити перешкоди  продовженню роботи міського голови, якого поновлено на цій посаді за формулюванням Ухвали Миколаївського окружного адміністративного суду, до «негайного виконання».

Розповсюджені спроби завадити роботі міського голови - під собою не мають ніяких підстав. З 22.02.2019 року, як це і  визначив Суд, міський голова поновив виконання своїх посадових обов’язків. Запущена в обіг чутка, що рішення Суду має затвердити міська рада - не відповідає ніяким вимогам, починаючи з визначення Конституції України та Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», де у місцевих рад відсутні будь-які повноваження такого роду.

Більше того, посилання декого з осіб на рішення Вищих судових інстанцій, теж не мають ніякого відношення до посади міського голови, якого обирає територіальна громада, а не міська рада, яка обирає тільки секретаря міської ради, заступників міського голови та керуючого справами виконавчого комітету. Міського голову- міська рада на посаді не затверджувала і затверджувати не має законодавчих підстав. Тому порівняння з потребою і його затверджувати на посаді - не коректні і не мають ніякої практики його законного застосування.

В інших містах в частині аналогічних рішень (Вараш, Миколаїв та інші міста) таке дивне питання, як затвердити рішення Суду в частині поновлення на роботі перших керівників на сесії міської ради і не піднімалось. Думаю, що декому дуже сподобалось жити в тому безладі, який в самоврядуванні міста тягнеться вже понад чотири місяця.

Нагадаю, що в рішенні Миколаївського окружного адміністративного суду зокрема вказується – «… скасувати рішення Южноукраїнської міської ради “Про дострокове припинення повноважень Южноукраїнського міського голови Пароконного В.К. …; … поновити Пароконного Віктора Кирилловича на посаді Южноукраїнського міського голови з 08.06.2018 року;  рішення в частині поновлення Пароконного Віктора Кириловича на посаді підлягає негайному виконанню”.

Тобто, за рішенням вищевказаного Суду, міський голова Пароконний В.К. працює на посаді, хоча і з деяким переривом виконання посадових обов’язків, з дати складання ним Присяги 12.11.2015 року, бо його роботу на цій посаді поновлено з 08.06.2018р.. Саме тому і було підписане розпорядження міського голови Пароконного В.К.  від 22.02.2019 року № 30-р «Про продовження виконання посадових обов’язків».

Бажаю всім нам плідної роботи на благо громади нашого міста!

 

      Пароконний В.К.                                                                             25.02.2019р