Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради інформує

21.02.2019
Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Відповідно до п.5 розділу 11 комплексної Програми профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту конституційних прав і свобод громадян в м. Южноукраїнську на 2017-2021 роки, затвердженої рішенням міської ради від 19.01.2017 №490, передбачено обладнання громадських місць, житлових будівель та адміністративних будівель засобами відеоспостереження з метою контролю за станом охорони громадського правопорядку в місті Южноукраїнську,  сприяння як профілактиці злочинності, так і розкриттю злочинів проти особи, майна, хуліганських дій; розроблено відповідні проекти, реалізація яких розпочата у 2018 році.

В зв’язку з тим, що кошти з міського бюджету виділено не в повній сумі потреби на реалізацію проектів, місця розташування камер відеоспостереження обирались з урахуванням покриття найбільш напружених ділянок міста. На теперішній час в місті, переважно у місцях масового скупчення людей та найбільш завантажених перехрестях,  встановлено 8 камер відеоспостереження, зображення з яких виводиться на монітори чергової частини Южноукраїнського відділення поліції. Всього у 2018 році придбано обладнання системи відеоспостереження та виконано робіт на загальну суму 1 757 979,93 грн. 

В рамках реалізації пілотного проекту встановлено камеру відеоспостереження у дворі житлового будинку №22 по проспекту Незалежності. Після виділення міською радою  остаточної суми коштів, необхідних для повного встановлення всіх передбачених проектами камер відеоспостереження, системою «Безпечне місто» будуть охоплені інші соціально значущі та навантажені ділянки, перехрестя, в’їзди/виїзди міста.

Встановлене у черговій частині відділення поліції обладнання системи відеоспостереження надає змогу вибору визначених ділянок локальних об'єктів для своєчасного та швидкого реагування оперативних служб на стан дорожнього руху та правопорядку в місті. Крім того, правоохоронці мають змогу отримувати оперативну інформацію, проводити її моніторинг та зберігати цю інформацію з камер відеоспостереження  як у режимі реального часу, так і за минулий час.

Камери системи відеоспостереження мають антивандальний корпус, стійкі до атмосферних впливів та мають вбудований ІК-освітлювач, що дає змогу ефективно працювати у нічний час. Завдяки окремій волоконно-оптичної лінії зв’язку, обладнання системи відеоспостереження працює автономно, незалежно від погодних умов та доступу до мережі Інтернет.

Дотепер вирішення питання щодо повного обладнання міста Южноукраїнська засобами відеоспостереження залишається актуальним та одним із першочергових.