Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

В Южноукраїнську презентували проект перспективного плану розвитку міста на 2019 - 2021 роки

14.02.2019
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнську  презентували пріоритетні напрямки розвитку міста на 2019-2021 роки. Публічне обговорення Проекту Перспективного плану розвитку міста Южноукраїнська відбулося 12 лютого 2019 року  в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської мської ради під головуванням секретаря Южноукраїнської міської ради Дзюбенко Л.П.

 У заході взяв участь заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Гайдаржи В.В., який у своїй промові зазначив, що цього тижня в усіх регіонах Миколаївської області, в рамках підготовки до підсумкового засідання загальнообласної Ради регіонального розвитку, проходять підсумкові засідання місцевих Рад регіонального розвитку, під час яких будуть сформовані перспективні плани розвитку територій на наступні три роки. Це продовження великої системної роботи, яку розпочали за дорученням Президента України Петра Порошенка у минулому році. Під час  місцевих рад збираються проекти, що увійдуть в Перспективний  план розвитку Миколаївської області . За ініціативи Президента України, в контексті  реформи децентралізації,  робота по розробці Перспективних планів громад побудована так, що саме люди на місцях мають змогу  визначати основні напрямки розвитку своїх громад і потім, маючи чітко прописані програми, питати з влади їх виконання.

Дзюбенко Л.П. у своєму виступі зазначила, що у відповідності до доручення Президента України, Радою з розробки Перспективного плану розвитку міста Южноукраїнська на 2019-2021 роки проводилась робота по формуванню проекту Перспективного плану розвитку міста Южноукраїнська наступні три роки, шляхом вивчення думки громади.

Заступник міського голови Кольчак О.М. доповів, що з метою залучення громадськості міста до визначення пріоритетів розвитку міста Южноукраїнська на 2019-2021 роки з 20 грудня 2018 року по 15 січня 2019 року було проведено опитування, шляхом анкетування, серед мешканців міста щодо визначення першочергових напрямків розвитку та об’єктів інвестування, на які необхідно направляти бюджетні, інвестиційні, грантові  кошти.  За результатами опитування було оброблено 13569 анкет (в тому числі: 911 паперових анкет та 12658 анкет за результатами електронного опитування). За результатами опитування було з’ясовано, що найбільше мешканців міста хвилює стан  та матеріальне забезпечення закладів освіти.

Начальник управління економічного розвитку Южноукраїнської міської Петрик І.В. презентувала проект Перспективного плану розвитку міста  на 2019-2021 роки, який налічував 37 проектів.

За підсумками обговорення, учасниками зібрання було запропоновано додатково включити до проекту Перспективного плану розвитку міста,  на ступні проекти: утеплення та заміна вікон  ДНЗ №3, капітальний ремонт покрівлі гімназії, влаштування підйомника для дітей з обмеженими можливостями в ЗОШ № 4, влаштування пандусів до закладів освіти, капітальний ремонт дорожнього покриття та тротуарів по пр. Незалежності, нове будівництво дорожньо-транспортної інфраструктури 6 мікрорайону, відкриття будинку постійного (тимчасового) перебування людей похилого віку та осіб з інвалідністю та тощо.

За результатами обговорення, радою з розробки Перспективного плану розвитку Южноукраїнська на 2019-2021 роки вирішено проект Перспективного плану підтримати, з урахуванням запропонованих доповнень та винести на розгляд постійних комісій Южноукраїнської міської ради.