Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Засідання «круглого столу» спеціалістів департаменту соціальних питань та охорони здоров’я та активу ради Южноукраїнської міської організації ветеранів війни, праці та Збройних сил

11.02.2019
Департамент соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради

07 лютого 2019 року в приміщенні департаменту соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради відбулося засідання  «круглого столу» за участі  спеціалістів департаменту соціальних питань та охорони здоров’я та активу ради Южноукраїнської міської організації ветеранів війни, праці та Збройних сил.

Мета проведення такого заходу - доведення до відома активістів ветеранської організації нових положень та змін у  законодавстві  по вирішенню соціальних проблем ветеранів та пенсіонерів, надання спеціалістами департаменту відповідей на поставлені питання.

В заході взяли участь 27 ветеранів. З вступним словом виступили голова Южноукраїнської міської організації ветеранів війни, праці та Збройних сил Вячеслав Громенко та директор департаменту соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради Ельвіра Гехад.

Перед учасниками круглого столу виступив головний лікар некомерційного комунального підприємства «Южноукраїнський міський центр первинної медико-санітарної допомоги»  Анатолій Нікітін, який розповів процедуру запису на прийом до сімейного лікаря, про механізм відшкодування вартості ліків за програмою «Доступні ліки» та інші проблеми підприємства та шляхи їх вирішення. Заступник директора департаменту Олена Філонова виступила з пропозиціями запровадження регулювання потоку хворих, проведення ін’єкцій пільговій категорії громадян. Начальник відділу охорони здоров’я  департаменту Наталія Щербина про вартість ліків в аптеках. Начальник відділу держаних соціальних допомог департаменту  Любов Демчевська розповіла про порядок призначення субсидії та про етапи, процедуру монетизації субсидій, правильність заповнення декларації на державну житлову субсидію. Заступник директора департаменту Лариса Заболотна розповіла про отримання пільг окремою категорією громадян, про кількість пільговиків у місті та запросила присутніх взяти участь  у заходах присвячених   Дню  вшанування  учасників бойових дій на території інших держав і 30-ої річниці виведення   військ  колишнього  СРСР з Республіки Афганістан.

За результатами обговорення вирішили наступну зустріч провести 14.02.2019 в приміщенні міської організації ветеранів війни, праці та Збройних сил.