Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

В Южноукраїнській службі зайнятості розпочали роботу кар’єрні радники

31.01.2019
Южноукраїнська міська філія Миколаївського обласного центру зайнятості

З 01 січня 2019 року в Южноукраїнській міській філії Миколаївського обласного центру зайнятості розпочали роботу кар’єрні радники. Мета нововведення – покращити сервісне обслуговування клієнтів служби зайнятості, адже в сучасних умовах виникає потреба в розширенні спектру послуг для клієнтів з урахуванням індивідуальних потреб,  рівня професіоналізму, ступеня трудової мотивації та мобільності.

Також в роботу служби зайнятості впроваджено профілювання безробітних та шукачів роботи, яке передбачає систему оцінки ступеню мотивації особи, яка шукає роботу, або зареєстрованого безробітного до праці, попиту на їх професію на ринку праці, можливості працевлаштування, ризику тривалого безробіття та визначення обсягу і видів послуг, що надаватимуться, з метою повернення таких осіб на ринок праці.

Крім того, кар’єрний радник та безробітний спільно розробляють індивідуальний план надання послуг і працевлаштування. Такий план є спільною програмою дій, що визначає зобов’язання обох сторін щодо пошуку роботи та забезпечує індивідуальний супровід і організацію надання послуг клієнту служби зайнятості відповідно до результатів профілювання.

Набір послуг може бути різний – комусь треба лише допомога в правильному складанні та розповсюдженні резюме, і за кілька тижнів людина знаходить собі роботу, оскільки має бажання працювати, затребувану професію на ринку праці та високі професійні характеристики, а декому необхідне здобуття іншої професії, мотиваційні тренінги тощо.

Кар’єрні радники забезпечують індивідуальний підхід до кожного клієнта, якісне надання послуг з планування кар’єри з урахуванням вимог сучасного ринку праці, потреб роботодавців  та можливостей шукачів роботи.