Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Водогінна мережа, вуличне освітлення, ремонт доріг: громади області працюють над формуванням плану розвитку на 2019-2021 роки

24.01.2019
Президент України Петро Порошенко у ході VII засідання Ради регіонального розвитку, яке відбулося 12 листопада 2018 року, доручив представникам регіональної влади розробити Плани перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки. Президент зазначив, що кожна територія повинна визначити свої переваги і пріоритети, на основі яких на дорожніх картах і з’являться першочергові об’єкти, які будуть маркерами розвитку.

Рада регіонального розвитку Миколаївщини, проведена 27 листопада 2018 року, дала старт надважливому і відповідальному процесу формування трирічного перспективного плану розвитку регіону.

За дорученням голови Миколаївської обласної державної адміністрації Олексія Савченка громади усієї області проводять аналогічні ради на місцях, аби визначитися з проектами, актуальними саме для жителів цих територій.

«Усі громади Миколаївської області  на обласній раді раді регіонального розвитку отримали чіткий меседж – за ними розробка плану перспективного розвитку на ввірених територіях. Бо хто як не самі жителі краще знають, що для них є першочерговим? Визначення пріоритетних проектів і їх реалізація – це знову ж таки нові можливості, які надає, в тому числі, й реформа децентралізації, ініційована Президентом України Петром Порошенком, бо зараз всі кошти зосереджені на місцях і їх використання – зона відповідальності керівництва громад. А маючи план розвитку кожної території та загальний план розвитку області, усі матимуть уявлення про пріоритетність та першочерговість завдань, а також чіткий алгоритм роботи на 3 роки», - коментує Олексій Савченко.

Так, впродовж минулого тижня такі засідання відбулися, зокрема, на Первомайщині – с. Софіївка, с. Синюхін Брід, с. Степківка.

Серед основних питань, які визначають жителі громад:

- завершення капітального ремонту амбулаторій;

- завершення вуличного освітлення;

- продовження ремонту доріг;

- завершення ремонту клубу;

- благоустрій парку;

- реконструкція автобусних зупинок;

- завершення ремонту ДНЗ

- ремонт водогінної мережі тощо.

Нагадаємо, нещодавно голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко в ефірі одного з місцевих телеканалів заявив, що вже у січні 2019 року розпочнеться збір проектів, які громади Миколаївщини визначили як найбільш важливі і пріоритетні для розвитку територій на період 2019-2021 років.

http://www.mk.gov.ua/