Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Інформує Южноукраїнське міське відділення управління ВД ФСС України в Миколаївській області

22.01.2019
Южноукраїнське міське відділення управління ВД ФСС України в Миколаївській області

Звіт по коштах загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, за формою Ф4-ФСС з ТВП за підсумками 2018 року страхувальники востаннє мають подати до 21.01.2019. Відповідно до рішення правління Фонду соціального страхування України від 12.12.2018  №28 зазначена звітність скасована з 2019 року.

«Зведений звіт за 2018 рік по використанню коштів Фонду роботодавці подадуть востаннє. З 2019 року цю форму звітності повністю замінять альтернативні, спрощені і прозорі інструменти. З 01 жовтня минулого року страхувальники подають до Фонду повідомлення про виплату коштів своїм працівникам за фактом перерахування їм допомог від Фонду соціального страхування України, а форма заяви-розрахунку для отримання матеріального забезпечення розширена додатковими відомостями. Ці документи дозволяють контролювати обіг страхових коштів і, водночас, суттєво скорочують час і кошти, які витрачають роботодавці на формування звітності», – зазначив голова правління ФССУ Володимир Саєнко.

Зазначимо, з 01 жовтня страхувальникам надано можливість подачі заяв-розрахунків і повідомлень про виплату коштів застрахованим особам у електронному вигляді із застосування електронного цифрового підпису. Повідомлення про виплату коштів застрахованим особам за визначеною формою роботодавці подають упродовж місяця з дня здійснення виплат матеріального забезпечення, окремих виплат потерпілим на виробництві.