Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Про розмір податкової соціальної пільги  при наданні  пільг окремим категоріям громадян з оплати житлово-комунальних послуг, послуг зв’язку, придбання твердого палива та скрапленого газу

17.01.2019
Департамент соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради

Департамент соціальних питань та охорони здоровя Южноукраїнської міської ради  у зв’язку з прийняттям Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» від 23 листопада 2018 року № 2629-VIII  (далі – Закон)  повідомляє таке.

Статтею 7 Закону установлено на 2019 рік прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць для основних соціальних і демографічних груп населення. Так зокрема, для працездатних осіб з 1 січня 2019 року встановлено прожитковий мінімум на рівні 1921 гривня.

Відповідно до пункту 169.4.1. статті 169 Податкового Кодексу України податкова соціальна пільга застосовується до доходу, нарахованого на користь платника податку протягом звітного податкового місяця як заробітна плата (інші прирівняні до неї відповідно до законодавства виплати, компенсації та винагороди), якщо його розмір не перевищує суми, що дорівнює розміру місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, помноженого на 1,4 та округленого до найближчих 10 гривень.

Відповідно, на протязі 2019 року, визначення права на пільги згідно з Порядком надання пільг окремим категоріям громадян з оплати житлово-комунальних послуг, послуг зв'язку, придбання твердого палива та скрапленого газу  окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім'ї, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 4 червня 2015 р. № 389 необхідно проводити з урахуванням величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу – 2690 гривень.