Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Звіт про роботу комунального закладу "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська"

02.01.2019
КЗ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Южноукраїнська»

У 2018 році  працівниками територіального центру виявлено 6134 особи, які потребували соціальних послуг та  обслуговування.

Усім громадянам було надано різні види соціальних послуг. У складі територіального центру функціонує 4 відділення: відділення соціальної допомоги вдома, відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги, відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг, відділення комплексної реабілітації дітей з інвалідністю.

З метою покращення якості соціальних послуг у нашому місті комунальним закладом «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг (надання соціальних послуг м.Южноукраїнська» було запроваджено нові форми роботи та покращено матеріально-технічну базу закладу, а саме:

Виконано ремонт   приміщення (будівництво, благоустрій території, поточний ремонт сходів та козирка будівлі, придбано на встановлено металеву огорожу із воротами у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг. Придбано  офісні, меблі, лавки на подвір’я, придбано та встановлено дерев’яну гойдалку,  бесідку, на території проведено озеленення.

Для надання якісних послуг більшій кількості населення пільгової категорії населення з листопада цього року у відділення адресної натуральної та грошової допомоги придбано та облаштовано ще один кабінет для надання перукарських послуг, що дасть змогу охопити більшу кількість осіб пільгової категорії. Для збільшення кількості послуг з ремонту одягу для швачки було закуплено нове обладнання для надання швацьких послуг.

З липня 2018 року відкрито пункт прокату технічних та інших засобів реабілітації (милиці, палиці, візки) для осіб похилого віку та осіб з інвалідністю.

З жовтня 2018 року новий навчальний рік розпочав «Університет третього віку». У поточному році функціонує п’ять факультетів: «Літературний та художньо-прикладного мистецтва», «Основи права», «Медико – валеологічний», дві групи «Фізичного виховання» та дві групи «Основи комп’ютерної грамотності». Вперше відкрито факультет основи психології. Всього освітні послуги отримують 118 осіб похилого віку.  

З метою виявлення осіб, які потребують соціальної допомоги, працівниками комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська» започатковано домові квартирні обходи серед осіб похилого віку та осіб з інвалідністю, під час яких надається вичерпна інформація про послуги та види соціальних допомог, які надаються  комунальним закладом для пенсіонерів та осіб з інвалідністю.  

Запроваджено нову форму роботи комунального закладу, а саме надання разових послуг у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг, які в поточному році мали можливість отримати 40 осіб пільгової категорії, що дало змогу охопити більшу кількість громадян міста та у відділенні соціальної допомоги вдома надавалися періодичні послуги з миття вікон та генерального прибирання одиноко проживаючим особам, якими скористалися  20 осіб пенсійного віку.