Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Напередодні Дня енергетика вшанували ветеранів Южно-Українського енергокомплексу

22.12.2018
Управління інформації та громадських зв’язків ВП ЮУ АЕС

У Палаці культури ВП ЮУАЕС 19 грудня, напередодні Дня енергетика, вшанували ветеранів Южно-Українського енергокомплексу. Урочистості пройшли в приємній дружній атмосфері. Тих, хто зводив і експлуатував енергоблоки та гідроагрегати АЕС, ГАЕС і ГЕС, будував місто-супутник, виховував нове покоління атомників і створював фундамент для сьогоднішньої успішної роботи підприємства, привітали представники адміністрації та профкому енергокомплексу, а також творчі колективи ПК. Усі слова та пісні цього вечора були пронизані одним загальним посиланням - вдячністю за безцінну спадщину, дбайливо збережену та передану сьогоднішньому поколінню атомників.

«З глибокою повагою ставлюся до праці династій Южно-Українського енергокомплексу, - звернувся з вітальним словом до ветеранів виробництва генеральний директор ВП ЮУАЕС Володимир Лісніченко. - Ви приїхали в це місто молодими, знайшли свою долю, виховали та відправили в життя дітей. Хтось залишився тут працювати, хтось поїхав, обравши іншу професію. Проте вас усіх об'єднує одне: ви - енергетики. Ваша наполеглива праця дозволяє нам сьогодні експлуатувати те, що було закладено вами - унікальний енергокомплекс, гарне місто та хороші умови для життя в ньому. Наше завдання - зберегти і примножити те, що створили ви».

Досвід ветеранів і їхні знання виробничих процесів затребувані й сьогодні. Зокрема, при генеральному директорові створено Експертну раду ветеранів ВП ЮУАЕС, куди увійшли фахівці з багатим досвідом роботи в різних структурних підрозділах енергокомплексу.

В.Лісніченко зазначив, що на підприємстві не забувають про людей, які віддали ВП ЮУАЕС свої молоді роки та перебувають нині на заслуженому відпочинку. На енергокомплексі продовжує діяти безстрокова благодійна акція «Ветеран», під час якої кожен працівник за власним бажанням зі своєї заробітної плати перераховує на спеціальний рахунок двох ветеранських організацій - ВП ЮУАЕС і міської - певну суму. За зібрані кошти Ради ветеранів допомагають літнім людям долати важкі життєві обставини. На сьогодні учасниками акції «Ветеран» стали 54% персоналу енергокомплексу, що в грошовому еквіваленті складе близько 700 тисяч гривень.

У перебігу свята з побажаннями міцного здоров'я виступив також голова профкому ВП ЮУАЕС Сергій Снітков, а з вдячністю на адресу колективу енергокомплексу за допомогу, що надається, - голови двох Рад ветеранів. Кульмінацією урочистої частини святкового вечора стало нагородження Листами подяк і пам'ятними подарунками активних членів ветеранських організацій за вагомий особистий внесок у розвиток системи соціального захисту людей похилого віку, ветеранів війни та праці.