Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

У інформцентрі ЮУАЕС підбили підсумки конкурсу дитячої творчості «АТОМ kids»

22.12.2018
Управління інформації та громадських зв’язків ВП ЮУ АЕС

В інформаційному центрі «Імпульс» Южно-Української АЕС 19 січня, у День Святого Миколая, нагородили переможців міського конкурсу дитячої творчості «АТОМ kids». Призерами творчого змагання стали 53 юні таланти міста-супутника атомної станції.

Започатковане минулого року року творче змагання авторського оригінального мистецтва дітей має на меті активізацію творчого потенціалу підростаючого покоління, виявлення та всебічну підтримку його талантів, а також формування позитивного ставлення до Южно-Української АЕС та енергетичної галузі в цілому.

Учасниками конкурсу «АТОМ kids» стали учні шкіл, гімназії, ліцею, а також діти, які займаються в гуртках і студіях Палацу культури ЮУАЕС «Енергетик», міських центру дитячої та юнацької творчості (ЦДЮТ), студії юних техніків (СЮТ), школи мистецтв (ДШМ) і центру соціально-психологічної реабілітації дітей.

Усього на суд журі було подано 117 робіт. За звання найталановитіших вони боролися в трьох номінаціях – живопис, декоративно-прикладне мистецтво та ЕкоАрт (вироби з вторинної сировини «Чудеса для людей з непотрібних речей») - та у трьох вікових категоріях: 6-9, 10-13 та 14-17 років.

Організатор конкурсу - управління інформації та громадських зв’язків (УІГЗ) атомної станції.  Разом з його представниками до складу журі входили фахівці міського управління освіти, центру культури та дозвілля, громадських організацій і професійні художники.                «Дитяча творчість безмежна, невичерпна ідеями. Цього року роботи дуже різноманітні, оригінальні, яскраві, цікаві та креативні. Тож визначати кращі нам було дуже непросто», - констатує член журі режисер УІГЗ  Світлана Дідик.

У результаті прискіпливої оцінки, що враховувала цілу низку факторів, - майстерність, креативність, оригінальність ідеї тощо – були названі переможці в кожній номінації та віковій категорії.  Ними стали

у номінації «живопис» –

Дарина Бабенко (9 років, ЦДЮТ),

Максим Підгорний (10 років, ПК «Енергетик», студія «Декор»),

Тетяна Міхеєва (12 років, ЗОШ №4),

Валерія Дьоміна  (12 років, ДШМ),

Катерина Пронь (15 років, ДШМ),

Марія Литвиненко (16 років, ЗОШ №4);

 у номінації «декоративно-прикладне мистецтво» –

Олександра Кірф (7 років, ЦДЮТ),

Анна Бурдейна (9 років, ЗОШ №4),

Юлія Попадюк (10 років, СЮТ),

Яна Донда (13 років, ЗОШ №2),

Юлія Марценковська (13 років, СЮТ)

Віра Соловйова (14 років, СЮТ);

 у номінації «ЕкоАрт» –

Аліна Опанащенко (10 років, ЗОШ №2),

Крістіна Швейдер (10 років, ЦДЮТ),

Едуард Гармаш (12 років, ЦДЮТ),

Олександр Васьков (12 років, СЮТ),

Марина Синявська (14 років, СЮТ),

Олена Харитонова (16 років, ЗОШ №4).

Переможцям, а також тим, кому присуджено другі та треті місця в конкурсі, вручені грошові премії. Фінансові заохочення отримали також більше 20 найактивніших викладачів, які допомагали дітям готуватися до конкурсу. Нагородою за старанність усім учасникам стали солодкі подарунки від Святого Миколая.

Конкурсні роботи найближчим часом можна буде побачити на виставкових експозиціях, розгорнутих у інформаційному центрі «Імпульс» та в Палаці культури «Енергетик» ВП ЮУАЕС. Кращі з них буде використано для розробки перекидного настільного календаря, який щорічно видає управління інформації та роботи з громадськістю ВП ЮУАЕС.