Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Олексій Савченко: «У створюваному перспективному плані розвитку Миколаївщини передбачено продовження модернізації закладів освіти»

18.12.2018

Наступного року Миколаївщина продовжить втілювати стандарти Нової Української Школи та Нового Освітнього Простору у навчальних закладах області. Як приклад – запланована реконструкція Вознесенської загальноосвітньої школи №8. Відповідно до проекту, в школі виконуються утеплення будівлі та даху, заміна вікон та дверей, ремонт санвузлів та технічних приміщень, ремонт спортивної зали, бібліотеки, їдальні, установка пандусу, облаштування шкільного подвір’я. 

«Усвідомлюючи надважливість освітньої галузі Миколаївська облдержадміністрація підійшла до розвитку системно і виважено. Так, на початку 2018 року ми оголосили рік освіти на Миколаївщині, і про результати цього рішення свідчить виконана наразі і запланована подальша робота.  Тільки на розвиток, осучаснення, впровадження новітніх технологій нам вдалося залучити 143 млн грн. Цього року ми приділили значну увагу створенню належних умов зі зміцнення матеріально-технічної бази закладів освіти,  впровадженню енергоефективних та енергозберігаючих технологій. Це і заміна, оновлення покрівлі, приміщень, термосанація, реконструкція систем опалення. Наступного року модернізація закладів освіти, звичайно ж, продовжиться», - прокоментував голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко. 

Як зазначив очільник області, наразі на Миколаївщині триває формування Перспективного плану розвитку – громади регіону визначають головні напрямки та завдання на наступні три роки. Освітня галузь, без винятку, є однією з пріоритетних: «Рада регіонального розвитку Миколаївщини, проведена за ініціативою Президента Петра Порошенка, дала старт формуванню плану перспективного розвитку області на 2019-2021 роки. І я радію тому, що наші громади надзвичайно активно долучились до визначення своїх пріоритетів не тільки в економіці, а, зокрема, і у соціальній сфері», - наголосив голова ОДА.  

За словами Олексія Савченка на найближчі три роки планується капітальне будівництво, реконструкція та ремонт близько 190 освітніх закладів. Впродовж зазначеного періоду близько 45  профільних і опорних закладів освіти буде створено шляхом модернізації мережі загальноосвітніх шкіл. 

«Вперше в області була розроблена окрема програма щодо розвитку інклюзивної освіти. Близько 21 млн грн було ми спрямували на створення та облаштування 19 інклюзивно-ресурсних центрів. Також було створено медіатеки, ресурсні кімнати, придбане сучасне обладнання. У кількох школах вже встановлені ліфти. Протягом наступних трьох років ми плануємо охопити необхідною корекційною допомогою 100% дітей цієї категорії», – повідомив голова Миколаївської облдержадміністрації.

Згідно Перспективного плану, який наразі пропрацьовують на Миколаївщині, передбачено будівництво, реконструкція та ремонт дитячих садочків з метою забезпечення дітей дошкільною освітою, а також оновлення автопарку всіх опорних шкіл – придбання автобусів для підвезення учнів.

Зазначимо, що в рамках «року освіти-2018» за ініціативи голови облдержадміністрації Олексія Савченка на Миколаївщині було запроваджено унікальний проект – програму «Електронний підручник», на яку передбачили 6 млн грн з обласного бюджету. Так, тепер учні та вчителі сільських шкіл можуть скористатись повним набором сучасних дидактичних матеріалів та підручників. Реалізацію цього проекту було розпочато навесні цього року, а повноцінне впровадження «електронного підручника» відбулось у вересні, на початку навчального року.