Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Профорієнтаційна робота з учнівською молоддю

14.12.2018
Южноукраїнська міська філія Миколаївського обласного центру зайнятості

Днями  Южноукраїнською міською філією Миколаївського обласного центру зайнятості проведено День відкритих дверей, до участі в якому було запрошено учнів 10-х класів Южноукраїнської гімназії №1.

Цій події передувало відвідування профконсультантом  зазначеного навчального закладу з метою надання всебічної інформації щодо правильного вибору професії школярами.

Під час заходу учні за допомогою тесту визначили свої професійні нахили та співставили їх з  фізіологічними можливостями, а потім дізнались про сьогоднішній стан ринку праці та вакансії, які користуються попитом у роботодавців. Ця інформація необхідна для заповнення складових формули «Хочу. Можу. Треба», яка є незмінною та допомагає правильно скерувати учнів на професійний вибір.

Також до школярів доведено інформацію про профорієнтаційну платформу для молоді – «Моя професія: консультаційна мережа». За допомогою даного онлайн-сервісу будь-якому зареєстрованому користувачеві можна безкоштовно  пройти тестування, яке допоможе визначитись з вибором професії чи сфери діяльності, а приємним бонусом є те, що це можна зробити вдома в будь-який зручний час.

На завершення зустрічі, для створення приємного враження, відвідувачам було запропоновано виконати вправи-рухівки, за допомогою яких можна визначити свій прихований внутрішній резерв та застосувати його в реальному житті.