Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

У всіх районах Миколаївщини вже відбулися Ради регіонального розвитку. Зараз до обговорення долучаються експерти», - Олександр Кушнір

13.12.2018

Всі громади Миколаївщини активно працюють над розробкою перспективного плану розвитку регіону на 2019-2021 роки. Після проведеної за дорученням Президента України Петра Порошенка обласної Ради регіонального розвитку, під час якої голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко окреслив основні завдання на найближчі місяці, засідання аналогічних рад вже відбулися у всіх районах області. 

Про це в інтерв’ю одному з місцевих телеканалів розповів заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації Олександр Кушнір.  

За його словами, наразі в усіх населених пунктах області тривають експертні обговорення пріоритетів розвитку кожного з них. 

«Під час засідання Ради регіонального розвитку України було підбито проміжні підсумки реформи децентралізації, ініційованої Президентом Петром Порошенком, в кожному регіоні країни. Далі, Президент дав нам доручення розробити перспективний план розвитку кожної території на наступних три роки. Якраз на виконання доручення Президента 27 листопада у нас відбувся масштабний і дуже важливий захід – Рада регіонального розвитку Миколаївської області, де ми підбили наші обласні підсумки і дали старт подібним процесам по всій області. На даний момент я можу сказати, що в нас уже у всіх районах відбулися засідання Ради регіонального розвитку і кожен район має свої напрацювання», - зазначив Олександр Кушнір. 

Заступник голови ОДА наголосив, що завдяки реформі децентралізації, громади отримали колосальні ресурси на місцях, адже вперше кошти, які перерозподіляються і залишаються в місцевому бюджеті досягли рівня 52%. Відтак, правильно буде долучити до формування спільного бачення розвитку громади кожного її зацікавленого жителя. 

«Ми хочемо підставити фінансове, організаційне і «технічне» плече тим громадам, які чітко бачать своє майбутнє, які будують конкретні, реалістичні і чіткі плани. У кожній громаді після районного засідання відбудеться обговорення розвитку на майбутні 3 роки. Це можуть бути малі проекти – освітлення конкретної вулиці, утеплення школи, будівництво нового садочка, ремонт дороги, або будинку культури. Після цього, коли громади в себе напрацюють свої плани, буде йти розподіл ресурсу – що можна реалізувати саме за рахунок коштів місцевого бюджету, адже за останні 4 роки на місця були передані просто небачені до цього кошти», - відзначив Олександр Кушнір. 

Заступник голови ОДА підкреслив, що подібні заходи – унікальна можливість для кожного громадянина взяти участь у формуванні напрямків розвитку своєї громади та надалі здійснювати контроль за виконанням проектів, питаючи в своїх керівників громад про результати та строки реалізації наміченого.

http://www.mk.gov.ua