Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Миколаївська область 12 Грудня 2018 «Обмін досвідом – ключовий елемент розвитку громад у найближчому майбутньому», - Олександр Кушнір

13.12.2018

Обмін досвідом – ключовий елемент розвитку громад, і чим більше ми всі будемо показувати конкретні досягнення в тій чи іншій громаді, тим продуктивніше кожна з них буде працювати надалі. 

Таку думку висловив заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Олександр Кушнір в інтерв’ю одному з місцевих телеканалів.

Він відзначив, що з моменту коли було запроваджено, ініційовану Президентом України Петром Порошенком, реформу децентралізації, об’єднаним територіальним громадам, які функціонують на Миколаївщини, вдалось досягти значних успіхів. За його словами, обмін досвідом на таких майданчиках, як нещодавно проведене засідання Ради регіонального розвитку Миколаївської області, а потім й аналогічні заходи у всіх районах, відіграють велику роль у найближчому майбутньому.

«Зараз, коли ви поїдете в будь-яку громаду, ви можете побачити успіхи, яких там досягли. Одні оновили всю комунальну техніку, інші зробили парки, треті відбудували дитячий садочок чи клуб тощо. Багато хто не вірив, що це відбувається в нашій області, але це відбувається. Потрібно розповідати про те хороше, що в нас є. Коли громади обмінюються досвідом, вони бачать як досягти успіху в тих питаннях, де раніше це не вдавалось. Саме за рахунок досвіду інших громад, які мають відповідні напрацювання, вони й будуть вибудовувати свій подальший рух вперед. І саме такі заходи, як Рада регіонального розвитку дають для цього всі можливості», - сказав Олександр Кушнір.

Нагадаємо, що наразі в Миколаївській області триває процес збору пропозицій і підготовки плану розвитку регіону на три найближчі роки, якому дала старт проведена нещодавно Рада регіонального розвитку Миколаївщини.

http://www.mk.gov.ua