Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

У ВП ЮУАЕС створено експертну раду ветеранів атомної енергетики

06.12.2018
Управління інформації та громадських зв’язків ВП ЮУ АЕС

При генеральному директорові ВП ЮУАЕС створено експертну раду ветеранів атомної енергетики. Під час установчого засідання, яке пройшло 4 грудня, було затверджено склад, обрано голову цього дорадчого органу та визначено стратегію майбутньої роботи. До складу ради увійшли 10 фахівців з багаторічним успішним досвідом у різних структурних підрозділах енергокомплексу, які вже зарекомендували себе як експерти в питаннях пожежної безпеки, ремонту та експлуатації обладнання, а також підготовки персоналу АЕС. Деякі представники створеної ради продовжують працювати понині.

Відкриваючи установче засідання, генеральний директор Южно-Українського енергокомплексу Володимир Лісніченко підкреслив, що метою створення експертної ради є використання багатого досвіду ветеранів підприємства у виробничому процесі. «Усі ви пройшли великий шлях на станції і чітко собі уявляєте (кожен у своєму напрямку діяльності), де можна використати ваші знання, уміння та досвід», - зазначив він, звертаючись до ветеранів-експертів.

Подібні дорадчі органи у відокремлених підрозділах Енергоатома організовуються по аналогії з дирекцією компанії, де в червні цього року за розпорядженням президента НАЕК було створено експертно-аналітичну раду з числа ветеранів атомно-промислового комплексу України. «Це одна зі складових частин нашої компанії в контексті побудови системи управління ядерними знаннями, позитивна практика якої все більше набирає обертів у всьому світі, - уточнює заступник начальника виробничо-технічної служби з координації діяльності служб головного інженера ВП ЮУАЕС Павло Попов. - У зв'язку з цим було ухвалено рішення створити аналогічні ради на кожному з українських майданчиків, у тому числі й на нашому. До складу южно-української експертної ради увійшли найавторитетніші та відомі ветерани станції, які в минулому тривалий час очолювали структурні підрозділи і навіть цілі напрямки діяльності».

У завдання нового консультативно-дорадчого органу при генеральному директорові Южно-Українського енергокомплексу серед інших входитиме вдосконалення фундаментальних принципів культури безпеки, участь у якості незалежних експертів у розслідуваннях порушень виробничих процесів, розробка модифікацій систем і устаткування, формування атмосфери поваги та відкритості в колективі, а також передача досвіду молодому поколінню ВП ЮУАЕС. Координацію роботи та взаємодію з керівництвом підприємства покладено на голову експертної ради. Ним обрано провідного інструктора навчально-тренувального центру, а в минулому - начальника енергоремонтного підрозділу Олексія Яцуна.