Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Конкурс проектів для фахівців та організацій культурного сектору

05.12.2018
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Програма Culture Bridges з фінансуванням 1,3 млн євро оголосила п’ятий конкурс проектів для фахівців та організацій культурного сектору. Дедлайн (кінцевий термін подання заявок) - 9/31 січня 2019 р.

Для кого: 
- українські фахівці у сфері культури та креативної економіки для поїздок до країн ЄС. 
- європейські фахівці у сфері культури та креативної економіки для поїздок до України.

Країни відвідування: країни-члени ЄС або Україна. 

Мета: професійний розвиток фахівців та налагодження майбутніх партнерств між Україною та ЄС у культурній сфері.

Хто подає заявку: особисто мандрівник або організації (з ЄС чи України), які ініціюють візит. 

Програма Culture Bridges підтримує розвиток професіоналів в українському культурному та креативному секторах, та сприяє їхній співпраці з організаціями та окремими особами в ЄС. Сulture Bridges фінансується Європейським Союзом та реалізується Британською Радою в Україні у партнерстві з EUNIC — Мережею національних інститутів культури Європейського Союзу.

П’ятий конкурс Culture Bridges розпочався 20 листопада 2018 року. Гранти надаватимуться у всіх трьох категоріях. Проекти міжнародної мобільності фінансують поїздки до країн ЄС (і навпаки) до 4 000 євро. Проекти національної співпраці надають фінансування до 10 000 євро на реалізацію спільних проектів українських інституцій із щонайменше двох несуміжних областей України. Проекти міжнародної співпраці підтримують спільні проекти культурних операторів з України та країн ЄС грантами до 50 000 євро.

Кінцевий термін подання заявки на гранти міжнародної мобільності — 9 січня 2019 року, на проекти національної та міжнародної співпраці — 31 січня 2019 року.

Перші чотири конкурси програми засвідчили величезний попит на можливості, які пропонує програма в культурному та креативному секторах — було подано 1333 заявки, з яких 1130 — з України. Найбільше проектних заявок подано у секторах культурної спадщини, візуального мистецтва, фестивалів та креативних індустрій. За рік існування програми 71 проект отримав фінансування на суму понад півмільйона євро, з яких 41 проект вже реалізовано.

Проект театрального критика та драматурга Йоанни Віховської (Joanna Wichowska, Варшава) був одним з перших підтриманих проектів в рамках Culture Bridges — створення постановки «Прекрасні, прекрасні, прекрасні часи» разом з Першим театром у Львові. На ідею постановки надихнув роман Ельфріде Єлінек «Die Ausgesperrten», наскрізними темами якого є повоєнне суспільство, насильство, підхід молоді до сприйняття «старого світу» батьків. «Найважливішою метою моєї діяльності було (і залишається) заповнення розриву в розвитку культури України та країн ЄС. Я вважаю, що найкращий спосіб зробити це — співпрацювати в рамках конкретних проектів».

Докладніше про умови участі ви можете дізнатись на сайті Culture Bridges: 

http://culturebridges.eu/            

https://drive.google.com/file/d/1aM7Fof4SbkKj4w_ax0Rh7cToijkRUdVb/view

Довідка. Програма Culture Bridges впроваджується Британською Радою, яка працює у партнерстві з Європейською мережею національних інститутів культури (EUNIC) в Україні. Програма із бюджетом 1,363 млн євро триває з листопада 2017 року по жовтень 2020 року. Упродовж програми — в 2018 та 2019 роках — планується виділити до 100 грантів.

За додатковою інформацією необхідно звертатися до Юлії Романової, керівника відділу маркетингу Британської Ради в Україні: Yulia.Romanova@britishcouncil.org.ua.