Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

До Всесвітнього дня боротьби з ВІЛ/СНІД

04.12.2018
Южноукраїнський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді

Щорічно, громадськість планети 1 грудня відзначає Всесвітній день боротьби з ВІЛ/СНІД. Його головна мета - привернути увагу до цієї проблеми, яка з кожним роком стає все актуальнішою .

Упродовж тижня фахівці Южноукраїнського міського ЦСССДМ  проводили ряд заходів, головною метою було інформування населення щодо шляхів профілактики та лікування ВІЛ/СНІДу, з яких: семінар для осіб, які мають статус безробітних на тему «ВІЛ\СНІД в Україні», у відділі філії Державної установи «Центр пробації» проведено  міні-лекцією для осіб, які мають проблеми з законом на тему: «ВІЛ/СНІД загрожує кожному», а також з метою актуалізувати і поповнити базові знання молоді з даної проблеми, усвідомити зв’язок між способом життя і ризиком інфікуватися фахівцем із соціальної роботи Жулею Сніжаною проведено лекцію «Профілактика ВІЛ\СНІДу» та відео перегляд інформаційного  фільму «Ціна життя» для студентів ДНЗ «Южноукраїнського  професійного  ліцею» .

Також, традицією   стало проведення  анонімного тестування на виявлення загрозливої інфекції серед мешканців Южноукраїнська  мобільною лабораторією Благодійного фонду «ЮНІТУС»  з  м. Миколаєва,  співпраця Южноукраїнського міського ЦСССДМ  з яким успішно триває вже шість років.  Можливістю пройти таке тестування скористалися  близько 30 осіб.