Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

На Южно-Українському енергокомплексі розпочалася щорічна благодійна акція «Ветеран»

21.11.2018
Управління інформації та громадських зв’язків ВП ЮУ АЕС

На Южно-Українському енергокомплексі 1 листопада розпочалася щорічна благодійна акція «Ветеран» зі збору коштів для потреб ветеранів ВП ЮУАЕС та літніх людей Южноукраїнська. Започаткована за ініціативи трудового колективу атомників в 2010 році, вона з разової акції переросла в постійно діючу. За вісім років у її рамках (станом на 15 листопада 2018 р.) енергетики загалом зібрали та передали двом ветеранським організаціям - первинній організації ветеранів ВП ЮУАЕС та Южноукраїнській міській організації ветеранів війни, праці та збройних сил 3 млн 338 тис. грн.

«Ми вдячні нашим колегам, - а ми залишаємося колегами доти, доки існує тісний зв’язок з нашим великим колективом енергетиків, - за турботу і повагу до нас, ветеранів. Завдяки цій турботі ми маємо змогу надавати допомогу нашим пенсіонерам на придбання необхідних ліків, на покращення скрутного матеріального становища.  А головне – ми не відчуваємо себе забутими. Це багато важить», - каже голова первинної організації ветеранів ВП ЮУАЕС Микола Сидоров.

Первинна організація ветеранів ВП ЮУАЕС нині отримує 70% зібраної атомниками благодійної допомоги. Ще 30% надходить Южноукраїнській міській організації ветеранів війни, праці та збройних сил.

У 2018 році учасниками акції «Ветеран» є 3596 працівників Южно-Українського енергокомплексу. За особистою заявою кожного з них із заробітної плати перераховується вказана самим працівником сума. Загальна сума річних перерахувань у поточному році складе 606 тис. 425 грн.

За п’ятнадцять днів від початку акції «Ветеран-2019» (з 1 по 15 листопада) бажання взяти в ній участь у наступному році, написавши відповідні заяви, виявили вже 28% працівників Южно-Українського енергокомплексу. Акція триває.