Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Навчання населення міста Южноукраїнська з питань цивільного захисту

14.11.2018
Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Працівниками управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради, на виконання вимог чинного законодавства України, відповідно до комплексного плану проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи та навчання населення міста Южноукраїнська з питань цивільного захисту, діям в умовах надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру та правилам безпеки життєдіяльності на 2018 рік, затвердженого рішенням виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від 21.03.2018 № 55 "Про основні завдання цивільного захисту міста Южноукраїнська на 2018 рік" постійно проводиться робота, щодо організації проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи серед населення міста Южноукраїнська з питань цивільного захисту через офіційний сайт міста і міські засоби масової інформації, через створену мережу консультаційних пунктів, розповсюдження через установи, організації та суб’єктів господарювання міста інформаційно-методичної літератури (листівки, брошури, пам’ятки та інше)  відповідного спрямування та проведення навчання населення міста на міських курсах та курсах навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Миколаївської області з питань цивільного захисту.

Так, в поточному році, через консультаційні пункти міста розповсюджено серед не працюючого населення міста інформаційно-методичної літератури зазначеного спрямування в кількості 2024 шт. та пройшли навчання (отримали консультації) з питань цивільного захисту та безпеки життєдіяльності 480 не працюючих осіб.

Через  установи, організації та суб’єктів господарювання міста серед населення міста розповсюджено 3578 шт. листівок, пам'яток та іншої інформаційно-методичної літератури з питань цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.

На міських курсах пройшли навчання 101 посадова особа та в навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Миколаївської області - 64 посадові особи установ, організацій та суб’єктів господарювання міста діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту. Проводяться заходи щодо організації проведення в установах, організаціях та суб’єктах господарювання міста навчань (тренувань) з питань цивільного захисту, протипожежних та проти аварійних тренувань.

На офіційному сайті міста та через місцеві засоби масової інформації населення міста інформується про щодо їх дій в разі загрози виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій, користування засобами захисту та надання першої медичної (само- та взаємодопомоги) постраждалим, опубліковуються нормативні та чинні законодавчі документи з питань цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.

Інформацію щодо організації проведення навчання працівників установ, організацій та суб’єктів господарювання міста можливо отримати в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами міської ради та міських курсах при особистому зверненні або по телефонам: 5-50-11 (управління) та 2-28-45 (курси).