Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Маємо ще більше активізувати роботу у напрямку інформування населення про переваги децентралізації, - Олексій Савченко

12.11.2018

Сьогодні ми маємо ще більше активізувати роботу у напрямку інформування населення про переваги децентралізації, щоб, як і наголошує Президент України Петро Порошенко, максимум до 2020 року цей процес повністю був завершений.

Про це заявив голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко, коментуючи підсумки засідання Ради регіонального розвитку під головуванням Президента України, яке пройшло у Києві 12 листопада.

«Я повністю підтримує позицію Президента України Петра Порошенка стосовно важливості утворення об’єднаних територіальних громад по всій території України і зокрема в Миколаївській області. Команда Миколаївської ОДА системно працює в цьому напрямку, впроваджуючи одну з найголовніших реформу сьогодення. Коли я розпочав працювати на Миколаївщині, функціонувало всього лиш 9 громад. Ми активізували роботу в цьому напрямку - було створено і успішно  запрацювало ще 19 об’єднаних територіальних громад. На сьогоднішній день в різних районах області функціонує 28 громад і їм усім є чим похвалитися. Але, найголовніше – це те, що люди відчули реальні зміни у себе на місцях. Вони самі отримали можливість розставляти пріоритети розвитку і питати про результат. Обласна влада не стоїть осторонь, а надає усіляку підтримку. І така синергія дає свої позитивні плоди», - зазначив Олексій Савченко.

При цьому голова Миколаївської ОДА відмітив, що при проведенні процесу об’єднання громад, подекуди, може виникати ситуація, коли окремі території, по тим чи іншим причинам, не потрапляють до складу ОТГ, залишаючись в складі вже «урізаного» району. Це, в свою чергу, закриває можливості доступу громадян до переваг децентралізації.

«Я вважаю, що така ситуація є несправедливою по відношенню до громадян, тому, можливо, потрібно розглядати певні зміни до законодавства, щоб унеможливити подібні ситуації. На сьогоднішній день ми маємо чітке технічне завдання від Президента України - розробити перспективний план області з повним покриттям території об’єднаними громадами. Тобто ми рухаємось з усвідомленням того, що це сьогодні вкрай необхідно. Над цим і продовжимо працювати», - пояснив Олексій Савченко.

Окрім того, голова Миколаївської обласної державної адміністрації нагадав, що на 23 грудня в області призначено вибори ще в 12 територіальних громадах і висловив впевненість в тому, що вже дуже скоро і вони зможуть відчути переваги децентралізації й продемонструвати значні перемоги у різних сферах.

http://www.mk.gov.ua