Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Військові комісаріати реформують за принципом "прозорих офісів"

06.11.2018
Южноукраїнський міський військовий комісаріат

Збройні Сили ґрунтовно переглядають роль та місце військових комісаріатів у загальній системі комплектування військ та соціального захисту громадян, які проходили військову службу. Саме тому, протягом 2018-2019 років, на базі військкоматів будуть створені територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) .

У 2017 році на базі Чернігівського обласного та Козелецького районного військових комісаріатів проведено експеримент щодо їх переформування у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). За результатами цього експерименту у 2018 році сплановано створення Чернігівського, Дніпропетровського, Одеського, Рівненського обласних та районних територіальних Центрів, а до кінця2019 року такі Центри будуть створені у Миколаївській області.

Метою створення таких центрів є підвищення ефективності роботи з військовозобов’язаними, резервістами і ветеранами у системі надання послуг із соціального і правового захисту. Одним з головних завдань ТЦК та СП буде здійснення заходів вербування громадян на військову службу за контрактом.