Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Южно-Українська АЕС до роботи в зимовий період готова

29.10.2018
Управління інформації та громадських зв’язків ВП ЮУ АЕС

25 жовтня комісія Національної атомної енергогенеруючої компанії «Енергоатом» визнала Южно-Український енергокомплекс готовим до несення навантаження в період осінньо-зимового максимуму 2018-2019 рр. До складу комісії, що працювала у ВП ЮУАЕС протягом 4 днів, входили представники дирекції компанії, Міненерговугілля, а також Держінспекції з експлуатації електричних станцій і мереж.

Учасники інспекційної перевірки позитивно оцінили стан підготовки персоналу, технологічного обладнання, трубопроводів, арматури, електротехнічного устаткування, внутрішніх систем опалення, теплопостачання, вентиляції, будівель, споруд, підземних комунікацій тощо. Проаналізовано також виконання заходів щодо підвищення надійності енергоблоків, якості ремонтів основного технологічного обладнання, забезпечення ядерним паливом. Перевірено практично всі підрозділи атомної станції та гідрокомплексу: гідро- і гідроакумулюючої станцій.

Перелік організаційно-технічних заходів з підготовки ВП ЮУАЕС до роботи в період зимового максимуму несення навантаження та забезпечення електричною і тепловою енергією в осінньо-зимовий період нинішнього року складався з 72 пунктів загальною вартістю 891,5 тис. грн. На сьогодні все заплановане реалізовано в повному обсязі.

Перевірку на готовність до зими енергокомплекс на Південному Бузі, як і всі атомні станції України, проходить щорічно. Цьому питанню приділяється особлива увага. Холодна пора року для атомників - напружений час. «Кожне зниження температури на декілька градусів спричиняє збільшення попиту на електроенергію на декілька відсотків, - зазначає заступник голови комісії, представник виконавчої дирекції з виробництва НАЕК «Енергоатом» Олександр Архипенко. – Якщо 3-4 роки тому в нас був надлишок електроенергії і атомні потужності простоювали, то нині такого немає: скільки можемо видати – стільки й видаємо в систему. Тож чим краще ми підготуємось до зими, тим краще її пройдемо».

Підсумками перевірки Южно-Українського енергокомплексу Олександр Архипенко задоволений: «Я третій рік поспіль беру участь у роботі комісії і маю сказати, що цьогорічний результат найкращий за цей період. Практично всі заходи з підготовки до зими виконано, всі заплановані кошти освоєно. Щодо виявлених незначних зауважень, їх буде усунуто у визначені строки».