Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Гідроагрегат №2 Олександрівської ГЕС по завершенні планового ремонту підключено до мережі на добу раніше графіка

16.10.2018
Управління інформації та громадських зв’язків ВП ЮУ АЕС

Гідроагрегат №2 Олександрівської ГЕС (входить до складу Южно-Українського енергокомплексу) 8 жовтня по завершенні планового ремонту підключено до енергомережі на добу раніше графіка. Сьогодні його устаткування працює в заданому режимі.

Разом зі стандартними ремонтними та профілактичними процедурами на другому гідроагрегаті, під час нинішньої кампанії було також виконано реконструкцію системи постійного струму ОГЕС. У перелік робіт увійшли заміна акумуляторної батареї та щита постійного струму. «Цю масштабну нестандартну роботу ми виконували вперше. Зробили її в короткі терміни з мінімальним часовим проміжком зупинки обох гідроагрегатів Олександрівської ГЕС, - зазначає головний інженер каскаду ГЕС-ГАЕС Сергій Музиченко. - Необхідність реконструкції була викликана закінченням ресурсу акумуляторної батареї. Використовувалася вона ще з моменту пуску ГЕС - з 1999 року. Батарея була старого відкритого типу і за своїми параметрами вже не виконувала покладені на неї завдання».

Новий акумулятор виготовлений німецькою фірмою Hoppecke, а щит постійного струму - вітчизняним виробником електричного обладнання «Елкор». За словами С.Музиченка, щит виготовлено за останнім словом техніки, що дозволяє використовувати в роботі сучасні технологічні напрацювання та технічні нововведення. Термін експлуатації акумуляторної батареї - 20 років, щита постійного струму - близько 25.

Проте енергетикам гідрокаскаду та підрядним організаціям поки не до відпочинку. До 19 жовтня їм необхідно закінчити плановий капітальний ремонт першого гідроагрегату Олександрівської ГЕС.