Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Працівники ЮУАЕС у складі команди Енергоатома стали переможцями Київського міжнародного марафону

12.10.2018
Южноукраїнська ОДПІ ГУ ДФС у Миколаївській області

Працівники Южно-Української АЕС у складі команди ДП «НАЕК «Енергоатом» EnergoatomRun стали переможцями Chamber Cup у категорії «Енергетика» на Київському міжнародному марафоні «9 th Wizz Air Kyiv City Marathon 2018». Змагання проходили 7 жовтня. Естафетна команда бігунів Енергоатома стала найшвидшою серед енергокомпаній, прийшовши до фінішу з часом 2:53:28.4, і четвертою серед усіх учасниць-команд, поступившись лише трьом командам професіоналів. Формат спортивного заходу складався з 4 етапів дистанції Chamber Cup 4х10 (3х10+1х12, 195 км) для команд і індивідуальних забігів на класичну марафонську дистанцію 42,195 км, напівмарафонську – 21,0975 км і звичайну - 5 км. Змагання зібрало 5376 корпоративних учасників з 272 компаній.

Слюсар цеху теплопостачання та підземних комунікацій ВП ЮУАЕС Артем Лейман у складі EnergoatomRun пробіг свої 10 км за 40 хвилин, перейнявши естафету в своїх «колег» по команді - Олега Поліщука (директор з запобігання та протидії корупції Енергоатома) та Дмитра Бордіженка (інженер відділу тепломеханічного обладнання ВП «Атомкомплект»). А старший черговий електромонтер третього енергоблока ВП ЮУАЕС Вячеслав Оголенко фінішував, здолавши дистанцію 12,195 км за 47 хвилин. «Навіть не очікував від себе такого результату, - ділиться враженнями южно-український бігун В. Оголенко. - У складі команди НАЕК я беру участь вперше. Можна сказати, що це був дебютний виступ у естафетному командному забігу і - відразу такий результат!»

Вячеслав Оголенко вважає, що в команді бігти легше, ніж брати участь індивідуально, «тому що командний дух бадьорить». «Я на себе взяв більшу відповідальність на останній ділянці траси, тому що вона важча та відповідальніша - довелося бігти містом, до того ж на останньому етапі підсумовуються всі результати команди. Вважаю, що з завданням я впорався».

Южно-український спортсмен-аматор бігом займається 3 роки. Починав з метою оздоровлення, так би мовити, для себе. Сьогодні він уже вийшов на професійний рівень і має непогану фізичну підготовку. «Звичайно ж, ми плануємо брати участь у майбутніх забігах. Ставимо мету увійти до трійки кращих естафетних команд. Аналізуватимемо помилки, яких ми припустилися, готуватимемося, тренуватимемося та прагнутимемо досягти кращих результатів».