Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Ще одна гарна справа

11.10.2018
Управління освіти Южноукраїнської міської ради

У 2011 році  започатковано  щорічний конкурс творчих проектів «Влада – це Я»  серед учнів 9-11 класів. Головне  завдання даного Конкурсу – знайти й підтримати учнівську молодь, чия життєва позиція спрямована на активну участь у громадському житті міста, школи, набуття нею  соціального досвіду. 

З 2011 по 2017 роки учнями закладів освіти підготовлено більше 54 проектів  різноманітної тематики, в яких конкурсанти розглядали питання соціально-економічного та культурного розвитку міста: збереження історичних культурних пам’яток для майбутніх поколінь; співпраця влади і громади; зайнятість населення та шляхи вирішення проблем безробіття; перспективи розвитку та благоустрою міста; переробка пластикових відходів; відновлення притулку для безпритульних тварин; створення велопарковок та велодоріжок  в місті Южноукраїнську; благоустрій міського пляжу тощо.

Усі ідеї учасників конкурсу – це крок у майбутнє нашого міста і заслуговують на увагу дорослих та міських можновладців. Міська влада  знаходить   можливість  втілити  деякі проекти в життя. У 2014 році було встановлено велопарковки біля навчальних закладів міста та на його території, у 2016 році  - облагородили територію міського пляжу.

У 2018 року ще один дитячий проект втілено в життя.  10 жовтня  на одній із вулиць міста (б-р Куртчатова) відбулося відкриття  «Соціальних контейнерів» для вживаних речей. Соціальні контейнери  є біля кожного закладу загальної середньої освіти та два на території міста, всього сім. Дану ідею запропонували у своїх проектах випускниця Южноукраїнської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 ім. Захисників Вітчизни Іванчук Діана  та учениця Южноукраїнської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 Куртова Анна. Кошти на реалізацію проекту виділено депутатами міської ради.   На заході  були присутні депутати міської ради Андрій Зеленюк, Олександр Курдасов, Вадим Узунов, Людмила Потапова, начальник фінансового управління Тетяна Гончарова, начальник управління Юрій Сінчук, директор департаменту соціальних питань та охорони здоров я Ельвіра Гехад, педагогічні працівники, члени учнівського муніципалітету, учасники конкурсу «Влада – це Я».

Від імені дітей слова вдячності були висловлені членам журі конкурсу «Влада - це Я» Людмилі Дзюбенко, Ганні Мустяці, Ірині Головченко, а також  членам комісії з відбору проекта-переможця для реалізації в місті Олені Захаровій та Вадиму Узунову.

Під час заходу відзначено, що ця подія є продовженням співпраці освітян, керівництва міста та депутатського корпусу щодо  реалізації дитячих  проектів, переможців конкурсу «Влада – це Я».  На це  щороку  виділятиметься 100 тис. грн. коштів місцевого бюджету.

Будемо сподіватися,  що й інші дитячі проекти будуть згодом реалізовані.