Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Перша вантажівка з гуманітарною допомогою від Миколаївської області дісталася Чернігівщини, - Олексій Савченко

10.10.2018
Вранці 10 жовтня перша вантажівка з гуманітарною допомогою від миколаївської громади для евакуйованого населення з Ічнянського району, де стався вибух на військовому арсеналі дісталася Чернігівщини.

Про це повідомив голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко.

«Друзі, дякую всім за розуміння та активність - вночі ми відправили машину з теплими речами та засобами гігієни, продуктами харчування (консерви, крупи, макарони, соки, вода, чай, печиво тощо). Дякую небайдужим жителям області та нашим свідомим підприємцям - за те що відгукнулись на прохання про допомогу. Долучились до збору товарів першої необхідності і громади Первомайська, Южноукраїнська та Вознесенська - цієї ночі на шляху до Чернігова в машину було додатково завантажено продукти та теплі речі», - зазначив Олексій Савченко.

У Чернігівській області розгорнуто пункти евакуації, працює обласний оперативний штаб з ліквідації надзвичайної ситуації в Ічнянському районі.

Голова ОДА також додав, що наразі вирішується питання облаштування пунктів тимчасового перебування евакуйованих. «Необхідні ковдри, каремати, подушки та матраци. Також є потреба в продуктах харчування тривалого терміну зберігання, зокрема в консервах, а також дитячому харчуванні та предметах гігієни», - відзначив очільник області.

Пункт збору гуманітарної допомоги для постраждалих внаслідок пожежі та вибухів - (намет на Адміральській 22, ОДА) - зараз працює цілодобово.

«Я ще раз щиро дякую всій миколаївській громаді за потужну надану допомогу. Це ще раз свідчить про те, що об’єднавшись ми одразу стаємо сильними і нездоланними», - наголосив Олексій Савченко.

http://www.mk.gov.ua