Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Відбувся концерт, присвячений  Міжнародному дню музики

04.10.2018
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

"Єднання класики та сучасної лаунж музики" - так можна назвати концерт, що відбувся 3 жовтня у дитячій школі мистецтв, присвячений  Міжнародному дню музики.

Концерт  став справжнім подарунком для слухачів та  прикладом  того, що музика – це мистецтво, в якому переплітаються старе й нове. Вона -  єдина мова, яка зрозуміла усім без перекладу, тому що звернена до душі.

Переплетення  стилів, жанрів та напрямків у музиці ні яким чином не порушило цілісності  заходу. «На одному диханні» прозвучали: жартівлива п’єса О.Разорьонова «Матрьошки» у виконанні М.Рубінс (кл.Тихонової Т.В.); мрійлива «Канцонетта» Ф.Каваллі з опери «Ксеркс», яку виконала учениця класу Печенюк О.Д. - О.Завада; «Рейгтайм» В.Корольва у гострих синкопованих ритмах, що виконала  Е.Вірич (кл. Корольової Н.А.); епотажні  джазові сольні композиції  «Darniere Danse» та «No roots»  учениць класу сольного співу  Н.Лупанової та О. Скрипник (викладач  Руських Л.О.)  та сучасна лірика у фортепіанній версії на пісню «Скайфол» Едкінса, яку грала  Н.Дремлюга (кл. Пароконної Т.В.).

Друга частина концерту органічно продовжила основний його напрям: музика має велику силу та об’єднує різні покоління людей… Виступ гурту «PLEKAY», який створений у місті Южноукраїнску в 2017 року, став  справжнім відкриттям для слухачів. Музиканти гурту (Є.Хлєбніков, Е.Ланцев, А.Биков та А.Антоненко) виступали з музичними композиціями, опираючись на сучасні тенденції світового саунд - дизайну  в стилі «Lounge».   

Слухачі  були вражені цією  легкою, спокійною, фоновою музикою для відпочинку та задоволення, яка відрізняється глибиною, м’якістю звуку,  та бурхливими оплесками супроводжували кожний саунд-трек.

Ми сподіваємось, що музиканти  гурту «PLEKAY» ще не раз порадують слухачів  своїм мистецтвом гри та сольного співу.