Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

У рамках святкування Дня людини похилого віку пенсіонери-атомники отримають допомогу від Ради ветеранів ВП ЮУАЕС

04.10.2018
Управління інформації та громадських зв’язків ВП ЮУ АЕС

жовтня в Раді ветеранів ВП ЮУАЕС стартувала акція, під час якої 355 учасників війни, пенсіонерів від 75 років і активних членів ветеранської організації отримають благодійну допомогу. Захід приурочено до Дня людини похилого віку. Завершиться акція 29 жовтня.

Ця і інші благодійні ініціативи громадської організації пенсіонерів, куди входять колишні працівники Южно-Українського енергокомплексу, стають можливими завдяки активній позиції атомників. З 2010 року на підприємстві діє безстрокова благодійна акція «Ветеран». Працівники енергогенеруючого підприємства за власним бажанням щомісячно перераховують зі своїх заробітних плат гроші на спеціальний рахунок, поповнюючи таким чином бюджети двох ветеранських організацій - ВП ЮУАЕС і міську. Ті, в свою чергу, направляють отримані кошти на придбання необхідних медикаментів, лікування, покращення побуту пенсіонерів і інші потреби.

У перший день акції допомогу отримали більше ста літніх людей. За словами голови Ради ветеранів ВП ЮУАЕС Миколи Сидорова в цілому на виплату буде витрачено понад 35 тисяч гривень, що дорівнює сумі місячного благодійного внеску. «Лише у вересні до нас надійшло більше 35 тисяч гривень, - уточнює він. - А в цілому, з жовтня 2017 року по вересень нинішнього на свій розрахунковий рахунок ми отримали близько 410 тисяч гривень. За це велике спасибі всім, хто небайдужий до проблем колишніх колег. Хочу сказати, що ці гроші ми не тримаємо на рахунку, - відразу роздаємо всім, хто потребує допомоги».

У День людини похилого віку в Палаці культури ВП ЮУАЕС відбувся урочистий вечір. На ньому вшанували ветеранів праці та пенсіонерів, які вийшли на заслужений відпочинок. Колишніх працівників Южно-Українського енергокомплексу вітали за багаторічну та самовіддану працю, а творчі дитячі колективи подарували всім душевну атмосферу і гарний настрій.