Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Співпрацюючи з батьками ми допомагаємо дітям

28.09.2018
Южноукраїнська міська філія Миколаївського обласного центру зайнятості

З початком нового навчального року в загальноосвітніх школах м. Южноукраїнська проводились загальношкільні батьківські збори, в яких приймала участь завідувач сектору профорієнтації відділу надання соціальних послуг Южноукраїнської міської філії Миколаївського обласного центру зайнятості Оксана Пурло.

Для батьків, діти яких навчаються в ЗОШ №2 та №4, представник служби зайнятості довела інформацію про послуги, які надає служба зайнятості для молоді, ознайомила з питаннями щодо формування свідомого підходу батьків до професійного  визначення власної дитини, наголосивши, що профорієнтацію потрібно розпочинати з дитинства, тобто закласти з перших років життя фундамент, аби згодом дитина з більшою впевненістю змогла визначитися в профорієнтаційному просторі. Адже всі здібності та навики, характер та типи темпераменту, на предмет яких дитину тестуватимуть та визначатимуть її здібності до професійної діяльності, можуть закласти самі ж батьки.

Також Оксана Пурло повідомила про можливість проходження тестування у дистанційному форматі без відвідування служби зайнятості. Це можна зробити, скориставшись сервісом он-лайн тестування – Платформою Державної служби зайнятості з профорієнтації та розвитку кар’єри, яка  створена з метою наближення профорієнтаційних послуг центрів зайнятості до всіх, хто планує свій професійний шлях.

Спільна робота проводилася у формі діалогу, в якому присутні взяли активну участь. За допомогою фахівця служби зайнятості, батьки прийшли до висновку, що саме зараз старшокласникам необхідно заздалегідь визначитися зі сферою діяльності, в якій вони зможуть максимально розкрити свій потенціал.