Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Атомна енергокомпанія призначила персональні стипендії кращим студентам

13.09.2018
Управління інформації та громадських зв’язків ВП ЮУ АЕС

Персональні стипендії НАЕК «Енергоатом» за перше півріччя 2018 року призначено 37 кращим студентам із загальної кількості тих, хто опановує професію за тристоронніми договорами з атомними станціями. Грошові виплати за гарне навчання майбутні працівники АЕС отримають згідно зі спільним рішенням адміністрації та профспілкового комітету компанії за поданнями вчених рад закладів вищої освіти, що готують кадри для атомної енергетики. Чотирнадцятеро стипендіатів навчаються за тристоронніми угодами з Южно-Українським енергокомплексом.

«Сьогодні готуються Листи подяки за підписом генерального директора підприємства всім нашим стипендіатам, - повідомляє провідний інженер відділу кадрової політики управління кадрів ВП ЮУАЕС Алла Мосяєва. - За підсумками року вони отримають можливість стати учасниками Ядерної школи НАЕК «Енергоатом». А це не лише додаткові знання, які знадобляться їм у майбутній роботі, а й захопливе та цікаве дозвілля».

Персональні щомісячні стипендії в розмірі 1000 грн кращим студентам призначено відповідно до «Положення про персональну стипендію ДП «НАЕК «Енергоатом». Загальна сума виплат по компанії  складає  222 тис. грн.

Нині у ВП ЮУАЕС  тристоронні договори на підготовку молодих спеціалістів укладено з 7 закладами вищої освіти: Одеським національним політехнічним університетом, Вінницьким національним технічним університетом, Національним університетом «Львівська політехніка», Національним технічним університетом України «Київський політехнічний інститут», Українським державним хіміко-технологічним університетом, Національним технічним університетом  «Харківський політехнічний інститут» і Київським національним університетом ім. Тараса Шевченка.

У рамках тристоронньої угоди студенти проходять виробничу практику в профільних цехах і підрозділах ЮУАЕС. Тут їм допомагають і з вибором тем для дипломних проектів. Зі свого боку заклади вищої освіти надають підприємству інформацію про успішність  майбутнього працівника та дотримання ним внутрішнього трудового розпорядку та статуту закладу. За умови виконання всіх вимог угоди, по закінченні навчання молодому фахівцеві гарантоване працевлаштування на Южно-Український енергокомплекс.