Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Южно-українські атомники передали військовим чергову відремонтовану техніку

10.09.2018
Управління інформації та громадських зв’язків ВП ЮУ АЕС

Южно-українські атомники 6 вересня передали військовим чергову техніку, відремонтовану на базі автотранспортного господарства (АТГ) ВП ЮУАЕС. Нині «до життя» повернули машини МАЗ-64229, ГАЗель і двигун для УАЗ-3151. Вони відправляться відповідно до 57-ї окремої мотопіхотної бригади, 222-го окремого автомобільного батальйону військово-морських сил ВСУ та 10-ї бригади морської авіації ВМСУ. Ремонт техніки став можливим завдяки волонтерам АТГ, які відновлювали її у вільний від роботи час, за підтримки їхнього благодійного фонду.

Заступник командира групи матеріального та морально-психологічного забезпечення 57-ї окремої мотопіхотної бригади капітан Сергій Сікач розповів, що на фронті відремонтований МАЗ мав першочергове значення для транспортування різних вантажів у найскладніших умовах. «За всю війну наша бригада провела в зоні бойових дій два з половиною роки, - підкреслив військовий. - І автомобіль, який ми сьогодні забираємо у відмінному стані, не раз був у «гарячих» точках». Від імені командування бригади він подякував за підтримку всім, хто допомагав у ремонті техніки, зазначивши: «Ми захищаємо Батьківщину там, а ви допомагаєте нам тут».

Ще один представник 57-ї бригади, южноукраїнець Олександр Пасічник, зазначає, що волонтери ЮУАЕС не вперше відновлюють машини цього військового підрозділу, і роботою бійці залишаються задоволені завжди. «Не кожне підприємство бере на себе відповідальність за ремонт військової техніки, а працівники Южно-Української АЕС і її автотранспортного господарства беруться за справу з ентузіазмом і працюють сумлінно», - резюмує він.

Дружні стосунки з волонтерами АТГ підтримують і воїни 10-ї бригади морської авіації ВМСУ. Тут з 2015 року для цього військового підрозділу було відремонтовано чотири одиниці техніки та два двигуни. Командир автомобільного взводу бригади морської авіації прапорщик Олександр Магров каже, що всі відновлені машини та автовузли служать практично без відмов. Він також зізнається, що своїми силами військові не змогли б «потягнути» такі великі обсяги - просто бракує матеріальної бази.

Вдячний колективу Южно-Українського енергокомплексу і представник 222-го окремого автомобільного батальйону військово-морських сил ВСУ лейтенант Сергій Ярмоленко, який цього дня доставляв з бази АТГ на місце дислокації відремонтовану ГАЗель. Це вже друга машина автомобільного батальйону, яку волонтери-авторемонтники «ставлять на колеса».

Приймаючи відремонтовану техніку, військові вручили колективу ВП ЮУАЕС Пам'ятний знак і Листи подяки, у яких підкреслюють, що допомога небайдужих працівників підприємства сприяє досягненню спільної мети - миру на українській землі.

Загалом волонтери автогосподарства повернули до бойових лав уже більше ста одиниць автомобільної та військової техніки. Сьогодні на них чекає нова робота: два УАЗи та два ЗІЛи - 131 і 130, які нещодавно надійшли для відновлення з військових підрозділів ВСУ.