Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Южно-українські спортсмени посіли друге місце в крос-триатлоні «3 Блок. Перезавантаження»

27.08.2018
Управління інформації та громадських зв’язків ВП ЮУАЕС

Спортсмени-аматори Южно-Українського енергокомплексу посіли друге місце в командному заліку Відкритої першості з крос-триатлону «3 Блок. Перезавантаження» - четвертого, завершального, етапу Кубку «РАЕС CUP». Змагання пройшли 18 серпня на базі реабілітаційно-оздоровчого комплексу Рівненської АЕС «Біле озеро». Триатлон був присвячений продовженню строку експлуатації третього енергоблока РАЕС, а також популяризації здорового способу життя. Формат іміджевого заходу складався з трьох спортивних дисциплін: запливу на дистанцію 750 м, велогонки на 20 км і забігу на 5 км. Змагання зібрали більше 80 спортсменів зі всієї України.

У крос-триатлоні взяли участь п'ятеро працівників ЮУАЕС - Микола Сучок (начальник дільниці цеху теплової автоматики та вимірювань), Віталій Рожок (провідний інженер з комплектації обладнання енергоремонтного підрозділу (ЕРП)) Олексій Печенюк (інженер-технолог ЕРП), Дмитро Богданов (інженер з комплектації обладнання та матеріалів автотранспортного господарства) та Дмитро Твердохліб (електромонтер електроцеху).

За підсумками змагань відмінні результати кожен у своїй віковій категорії показали: в плаванні Д.Твердохліб (13 хвилин 59 секунд), у велогонці - В.Рожок (35 хвилин 33 секунди), О.Печенюк (37 хвилин 12 секунд) і М.Сучок (37 хвилин 34 секунди), у бігу - В.Рожок (24 хвилини 07 секунд). Найстабільнішим з усіх дисциплін у команді Южно-Української АЕС був Дмитро Богданов, який виступав у групі «40-49 років» і посів 7-ме місце. У віковій категорії «30-39 років» третім став Віталій Рожок, а в групі «50+» на другу сходинку п'єдесталу піднявся М.Сучок.

На думку технічного керівника команди ЮУАЕС Миколи Сучка, однією з головних умов у триатлоні є універсальний спортсмен, а южно-українські спортсмени в цьому виді спорту брали участь уперше. «На жаль, такого сильного універсалу, який претендував би на п'єдестал у абсолютному заліку, в нашій команді не було. Проте, вважаю, що ми виступили добре, а у велогонці - просто відмінно. Наше друге загальнокомандне місце показало кожному з нас сильні й слабкі сторони, над якими треба ще попрацювати, - коментує підсумки змагань М.Сучок. – Більше тренуватимемося, а головне - нам треба посилювати команду прекрасною половиною людства. Тоді за перше загальнокомандне місце в триатлоні в нас будуть реальні шанси поборотися з ровенчанами».

Переможці були нагороджені медалями, нагородами та пам'ятними призами від організаторів і партнерів спортивного заходу.

Поїздка южно-української команди велосипедистів відбулася завдяки підтримці адміністрації та профкому ВП ЮУАЕС.