Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Інформує Южноукраїнське міське відділення ФССУ в Миколаївській області

22.08.2018
Южноукраїнське міське відділення управління ВД ФСС України в Миколаївській області

22 серпня 2018 року спеціалістами Южноукраїнського міського відділення Фонду соціального страхування України в Миколаївській області за участю бухгалтерів підприємств та представників (уповноважених) із страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності проведено семінар-нараду щодо внесених змін в законодавство з питань тимчасової втрати працездатності. На семінарі розглянуто Положення про комісію (уповноваженого) із страхування у зв»язку з тимчасовою втратою працездатності, затверджене Постановою від 19.07.2018 року №13 та Порядок фінансування страхувальників для надання матеріального забезпечення застрахованим особам у зв»язку з тимчасовою втратою працездатності та окремих виплат потерпілим на виробництві за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, затверджений   Постановою від 19.07.2018 року №12.

 Спеціалісти відділення звернули увагу на те, що Постанова № 13 набула чинності з 27 липня 2018 року. Із функцій комісії (уповноважених) із соціального страхування вилучено такі: виділення путівок до санаторіїв та (або) санаторіїв-профілакторіїв застрахованим особам і членам їх сімей; виділення путівок до дитячих оздоровчих закладів; надання соціальних послуг із позашкільного обслуговування з дітьми застрахованих осіб; виділення новорічних подарунків.

Також затверджено нову редакцію протоколу засідання комісії із соціального страхування (рішення уповноваженого).

Постанова № 12 набуде чинності з 01  жовтня 2018 року та почне діяти нова форма заяви-розрахунку. Порядком встановлено строки подання заяви–розрахунку до відділень управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України та зазначено, що після надходження заяви-розрахунку фахівці відділень здійснюватимуть перевірку інформації, зокрема, правильність нарахування виплат, наявність даних про страхувальника в Державному реєстрі загальнообов’язкового державного соціального страхування, дані про сплату ЄСВ, наявність зареєстрованого нещасного випадку чи профзахворювання.

Також з 01 жовтня 2018 року впроваджується система оперативного інформування роботодавцями відділення про здійснення виплат застрахованим особам. Повідомлення про проведення виплат за встановленою формою надається роботодавцем до відділення упродовж місяця з дня проведення виплат.

За детальною інформацію звертатися до Южноукраїнського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Миколаївській області за адресою м. Южноукраїнськ, б-р Цвіточний, 4, телефон (05132)5-51-98.