Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

На Олександрівській ГЕС стартував капітальний ремонт першого агрегату

14.08.2018
Управління інформації та громадських зв’язків ВП ЮУ АЕС

На Олександрівський ГЕС 13 серпня виведено в плановий капітальний ремонт гідроагрегат №1. Роботи триватимуть до 4 жовтня.

Поруч зі стандартними ремонтними та профілактичними процедурами, що за нормативними документами повторюються на турбіні ОГЕС щоп’ять років, під час нинішньої кампанії належить виконати низку нетипових робіт, як то відновлення ділянки вала турбіни, де відбувається тертя турбінного підшипника. «Вода та пісок роблять свою справу, тож ця поверхня потребує ремонту. Відновлення планується виконати в заводських умовах шляхом наплавки спеціального матеріалу з нержавіючої сталі та подальшої проточки під визначені розміри та з визначеною шорсткістю. Цього року маємо намір також замінити сегменти турбінного підшипника», - ділиться планами головний інженер каскаду ГЕС-ГАЕС ВП ЮУАЕС Сергій Музиченко.

Не менш відповідальна ця кампанія і для фахівців з електротехнічного устаткування. Перед ними стоїть завдання реконструювати систему постійного струму ОГЕС. До переліку робіт входить заміна акумуляторних батарей і щита постійного струму. «Це масштабна нестандартна робота, яку ми виконуватимемо вперше. І зробити її слід у якомога коротші строки, з мінімальним часовим проміжком зупинки станції, - наголошує головний інженер. - Тому всі можливі до виконання на діючому обладнані роботи здійснюються заздалегідь».

За словами С.Музиченка, енергетики гідрокаскаду та підрядні організації до виконання ремонту гідросилового та електротехнічного обладнання повністю готові: здійснено основні поставки, підписано договори, є достатня кількість кваліфікованого персоналу та необхідного оснащення.