Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ МІСТА!

09.08.2018
Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

З початку року на водоймах країни загинуло 774 людини, з яких 79 дітей. При цьому врятовано 577 людина, у тому числі 105 дитини

На водоймах країни впродовж 06.08.2018 року загинула 21 людина серед потонулих — п'ятеро дітей.

Сонячна та жарка погода сприяє хорошому відпочинку на міському пляжу, з кожним днем збільшується кількість відпочиваючих, з яких велика кількість дітей, але на жаль є діти, які приходять на міський пляж без супроводу батьків чи дорослих близьких рідних.

Так 08.08.2018 року на території міського пляжу рятувальниками рятувального посту під час патрулювання було виявлено двох малолітніх дітей Г. та В. 2012 року народження, які перебували без супроводу батьків. По даному факту були викликані працівники поліції, які повідомили, що даних дітей батьки розшукують по всьому місту.

Також трапляються непоодинокі випадки батьки які приходять з дітьми відпочивати на пляж, зловживають спиртними напоями та забувають про своїх дітей, які купаються у воді та залишаються без нагляду, що може привести до трагічних випадків.

Тому нагадуємо, що всі батьки, які не належним чином ставляться до своїх батьківських обов’язків та наражають дітей на небезпеку, залишаючи їх без нагляду на вулиці та вдома можуть бути притягнуті до адміністративної або кримінальної відповідальності за неналежне виховання дітей, а саме:

Стаття 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає, що ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей тягне за собою попередження або накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Зокрема, до неналежного виконання обов’язків по вихованню дітей відноситься і залишення малолітніх дітей без нагляду.

Стаття 166 Кримінального кодексу України передбачає, що злісне невиконання батьками, опікунами чи піклувальниками встановлених законом обов’язків з догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування, що спричинило тяжкі наслідки, карається обмеженням волі терміном від двох до п’яти років або позбавленням волі на той самий термін.

Рятувальники на міському пляжі звертаються до населення з проханням дотримуватись правил безпечної поведінки під час відпочинку на воді, бережіть себе та своїх близьких!

Дбайте про власну безпеку і у випадку виникнення надзвичайної події негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!