Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Роботи по заміні вікон в загальноосвітніх школах №1 та №3 на завершальному етапі

03.08.2018
Департамент інфраструктури міського господарства Южноукраїнської міської ради

У 2017 році, опираючись на Стратегію енергозбереження в Україні на період до 2030 року, з метою виконання міської Програми «Капітального будівництва об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної інфраструктури міста Южноукраїнська на 2016-2020 роки», керівництвом Южноукраїнської міської ради  було ініційовано питання щодо реалізації проектів на «Капітальний ремонт загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 імені Захисників вітчизни (заміна вікон) по бульвару Курчатова,8 м.Южноукраїнська Миколаївської області» та «Капітальний ремонт загальноосвітньої школи №3 І-ІІІ ступенів (заміна вікон) по бульвару Цвіточний,5 м.Южноукраїнська  Миколаївської області». Заміна застарілих вікон допоможе знизити тепловитрати у зимовий період за рахунок раціонального і ефективного використання тепла, знизить показники шумоізоляції, підвищить рівень здоров’я учнів, вчителів, поліпшить мікроклімат у школі, покращить естетичний вигляд будівлі навчального закладу.

Департаментом інфраструктури міського господарства Южноукраїнської ради була проведені роботи з розробки проектно-кошторисної документації, процедури  закупівлі-відкриті торги, контролювання процесу виконання робіт, тощо.

Загальна кошторисна вартість обох проектів становить 8 955,003 тис. грн., депутатами Южноукраїнської міської ради по вищевказаним напрямкам було виділено необхідний фінансовий ресурс у сумі 8 794,200 тис. грн. На сьогоднішній день роботи на стадії завершення: встановлено 644 вікна у загальноосвітній школі №3 та 304 вікна в загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №1 імені Захисників Вітчизни, облаштування відкосів по двом школам виконано на 95 %.

Закладений темп робіт дає надію на завершення робіт до кінця літа, що в свою чергу дасть змогу школярам вже 1 вересня зустріти навчальні класи із новими вікнами.