Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Вознесенська міська рада дослухалася до аргументів фахівців Южно-Українського енергокомплексу

06.07.2018
Управління інформації та громадських зв’язків ВП ЮУ АЕС

Депутати Вознесенської міськради не підтримали пропозицію про звернення до Президента, Верховної Ради, Кабміну та Миколаївської обласної ради щодо недопущення підняття рівня Олександрівського водосховища. До порядку денного чергової сесії Вознесенської міської ради, що відбулася 22 червня,  питання було внесене за ініціативи опонентів підняття рівня водойми до проектної позначки 20,7 м.

Очільник штабу спротиву «Захистимо разом Бузький Гард» Олег Кравець виступив перед депутатами з доповіддю, що містила гучні звинувачення, перекручені факти та відверту неправду. На противагу йому фахівці Южно-Українського енергетичного комплексу навели переконливі докази того, що підняття рівня Олександрівського водосховища не лише не погіршить екологічний стан у регіоні, а й сприятиме його покращенню. Зокрема, запас води, закумульований під час весняної повені, дасть змогу забезпечити водопостачання населення та галузей господарства, а також санітарний попуск води нижче греблі Олександрівської ГЕС у визначеному об’ємі 17 кубометрів на секунду протягом усього посушливого періоду, коли вододефіцит у нижній течії Південного Бугу особливо загострюється.

Член делегації енергокомплексу, яка була присутня на сесії Вознесенської міськради, начальник управління інформації та громадських зв’язків – прес-секретар генерального директора ВП ЮУАЕС Олександр Пелюх зазначає: «Псевдозахисникам природи не вдалося переконати депутатів. Неправдива інформація, а часом і відвертий наклеп не допомогли. Більшість депутатів не підтримала пропозицію про звернення до вищих органів державної влади щодо недопущення підняття рівня Олександрівського водосховища».