Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Теорія перетворюється у практику

23.06.2018
Управління освіти Южноукраїнської міської ради

19 червня відбулось виїзне засідання колегії департаменту освіти і науки облдержадміністрації. Начальників управлінь і відділів освіти з усієї області гостинно приймала Снігурівка. В ході колегії були розглянуті питання реформування освіти, які мають бути вирішені найближчим часом, а саме:

- створення нового освітнього простору;

- створення умов для інклюзивної освіти;

- укріплення матеріально-технічної бази закладів освіти;

- підготовка закладів до нового навчального року, опалювального періоду, роботи в осінньо-зимовий період;

- виконання вимог Правил протипожежної безпеки;

- реалізація державної субвенції в найкоротші терміни.

Під час роботи колегії були розглянуті і інші робочі питання.

Червоною лінією через увесь зміст доповіді директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Удовиченко О.О. проходила орієнтація на необхідність нового переосмислення місії керівника, вчителя в новій українській школі і це повинні відчути діти і батьки вже з 1-го вересня.

Була звернута увага на виконання вимог Міністерства освіти і науки України та заходів затверджених розпорядженням голови облдержадміністрації в рамках Року освіти.

А практична частина колегії була зорієнтована на створення нового освітнього простору. До уваги присутніх був представлений Євтенівський навчально-виховний комплекс. Освітяни області впевнились, що Снігурівка активно крокує в напрямку реалізації поставлених завдань.

В найближчих планах департаменту освіти і науки облдержадміністрації провести серію таких виїзних колегій, з метою ознайомлення на практиці з процесами які відбуваються на місцях в рамках реформування галузі, в т.ч. і в місті Южноукраїнську.