Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

День відкритих дверей центру зайнятості для школярів

18.06.2018
Южноукраїнський міський центр зайнятості

В рамках проведення літньої акції «Відпочинок з користю» спеціалістами Южноукраїнського міського центру зайнятості проведено  ряд заходів для учнів загальноосвітніх шкіл міста, які відвідують  пришкільні прогулянкові майданчики.

Так, 12 та 13 червня відбулись Дні  відкритих дверей центру зайнятості, до участі в яких було запрошено  відвідувачів Центру дитячої юнацької творчості управління освіти Южноукраїнської міської ради та Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради. Мета заходів – надання малечі  інформації про величезний світ професій, в якому потрібно знайти саме свою – найважливішу.

В ігровій формі, використовуючи  загадки, прислів’я та приказки,  спеціаліст з профорієнтації Оксана Пурло намагалась виявити рівень знань учнів про професії, розвинути інтерес до них, підкреслити важливу роль і велику користь всіх без виключення професій, використовуючи для  цього  різні наочні матеріали та презентуючи  анімаційні відеоролики профорієнтаційного спрямування.

Діти із зацікавленістю поставились до ігор та конкурсів, адже це дало змогу їм  похизуватись своїми знаннями, показати вміння орієнтуватись в нових професіях, побути в образі лікаря ,  касира і, навіть, вчителя.

По закінченню заходу профконсультант центру зайнятості розповіла відвідувачам  про основні правила вибору професії, про помилки, які найчастіше виникають під час професійного самовизначення, про необхідність пов’язувати свої професійні мрії та бажання з реальними можливостями працевлаштування, вибирати учбовий заклад, профіль якого відповідає обраній спеціальності та гарантує отримання якісної освіти.