Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

17 червня - День Батька

15.06.2018
Южноукраїнський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді

День батька – щорічне свято на честь татусів. Життя біжить дуже швидко. Не встигнеш оглянутися, — як пробіжить дитинство, промайнуть роки юності та зрілості... І, оглянувшись, зрозумієш, що так і не встиг сказати татусеві ті слова, які хотів або повинен був сказати. Свято батьків, безперечно, з’явилося як вираз вдячності і любові.

День Батька відзначається в Україні в третю неділю червня, в 2018 році День батька (День тата) припадає на 17 червня.

Тато вчить свою дитину типу спілкування у сім’ї, доповнює бачення дитини тим, що допомагає мамі. Тато-є  чуттєвим балансом між дитиною і мамою, особливо в кризові періоди, адже мамі також потрібна не лише фізична допомога, часто їй важливіше отримати психологічну допомогу у вигляді добрих слів і віри в її сили.

Тато і чоловік – це синонім слова «безпека» для усіх членів сім’ї, що само собою передбачає втілення у одній людині. Тато у сім’ї є захисником, який завжди допоможе дитині побороти страх чи загрозу, допоможе сформувати почуття захищеності, дасть відчуття впевненості у сім’ї.

Не менш важливе значення відіграє позиція батька і вже для дорослих дітей – прийняття татом думки дітей, їхнього способу життя, зацікавлень, багато в чому формує, піднімає чи занижує самооцінку особистості дитини, підкріплює поставлені нею цілі. Бажання батька побачити і дозволяти нові ідеї дітей спонукає дитину рости без непотрібного почуття провини. Оскільки батьку, як правило легше, ніж матері, дозволити дитині експериментувати з незалежністю.

Людина, що з народження не усвідомила співіснування двох світів - чоловічого і жіночого - в особі мами і тата - обмежена в своїх можливостях. Любов і увага і матері, і батька - застава правильної життєвої поведінки дитини в суспільстві.

Южноукраїнський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді приєднується до привітань на адресу всіх батьків, теперішніх і майбутніх! Бажаємо усім українським  таткам міцного здоров’я, мудрості і сил! Зі святом Вас і Ваші родини!