Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Проект «PROF-TEST»: від задуму – до результату

12.06.2018
Южноукраїнський міський центр зайнятості

З січня 2018 року Южноукраїнський міський центр зайнятості впровадив в роботу профорієнтаційний проект «PROF-TEST», головна ідея якого полягає в організації професійної практики учнів старших класів на підприємствах будь-якої форми власності у підрозділах (відділах), до яких відноситься їхня майбутня професія.  Участь в експерименті взяли учні 10-х класів Южноукраїнської  ЗОШ №3. Школярі мали можливість «приміряти»  майбутню професію на підприємствах міста та познайомитися з реальною роботою фахівця обраного профілю. Практика проходила за професіями журналіст, юрист, економіст, фармацевт, інженер – будівельник тощо. Соціальними партнерами – надавачами  практики виступили Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради, КУ "Інформаційне агенство "Контакт", ФОП Зборовська О.І., ТОВ "ППБ Будівник", адвокат Петрина О.В.

Проект реалізовувався протягом 5 місяців. За результатами проекту збільшилася чисельність дітей, які визначилися з вибором професії, зменшилася кількість учнів, які  сумнівалися у своєму виборі, за рахунок того, що змогли спробувати себе в конкретній професії та зрозуміли невідповідність своїх інтересів та здібностей  певній справі.  Це і є справжня професійна примірка, в результаті якої підліток реально співвідносить себе з професією та робить свій вибір – позитивний або негативний.

На запитання: "Що найбільше запам’яталося під час проекту?"- відповідь більшості учасників проекту  однозначна: "Самостійне виконання роботи".

Отже, пілотний проект «PROF-TEST» отримав підтримку, позитивні відгуки та схвалення, а також пропозиції щодо його продовження та поширення в інших навчальних закладах від учнів та їхніх батьків, представників закладів освіти, роботодавців.

Тож чекаємо на старт  «професійної примірки» нових його учасників!