Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

СПОРТИВНЕ ОРІЄНТУВАННЯ

31.05.2018
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

26-28 травня 2018 року відбулися 34-і багатоденні міжнародні змагання зі спортивного орієнтування «Кубок Партизанської Іскри»,  в яких взяли участь спортсмени з багатьох міст України та республіки  Молдова. Спортсмени представляли 33 команди  з 17 міст України та  республіки Молдова в 23-х вікових та кваліфікаційних групах, загалом 283 спортсмени.

Змагання відбувалися протягом 3-х днів: перший день м.Южноукраїнськ в районі санаторію профілакторію «Іскра», другий день в с. Бузьке, третій - в районі меморіального комплексу та пляжної зони м.Южноукраїнська. Карти першого та третього днів були повністю оновлені в поточному році відомими в кругу орієнтувальників спортсменами Дьяченко Григорієм та Вадимом Прокопчуком, планування дистанцій проводила майстер спорту Леся Свідніцька (м.Южноукраїнськ).

Спортсмени змагалися на трьох дистанціях: середня в 1-й день (м.Южноукраїнськ), естафета - в другий день та середня дистанція в третій день.

Підведення підсумків змагань проводилося по трьох напрямках:  за сумою результатів 1-го та третього днів,  окремо в естафетних змагання та командний залік.

В естафеті кращими були спортсмени секції спортивного орієнтування ККСС «Олімп» м. Южноукраїнська Волощук Анастасія, Оніщук Ксенія, Драгой Євгенія в групі Ж-12, команда в складі Сухорукової Ані, Мохової Христини та Овчаренко Лілії були першими в групі Ж-14, другу сходинку зайняла команда у складі Бінюк Ірини, Драгой Ольги та Гуценко Лізи в групі Ж. Серед хлопчачих команд кращою була команда у складі Свідніцького Вадима, Кондратевича Максима та Гончарука Владислава в групі Ч-14, 2-е місце у групі Ч-12 посіла команда у складі Кучмія Стаса, Гришина Кирила та Захарченка Олексія, 3-є місце зайняла збірна команда у складі Марченко Поліни, Повода Ярослава та Руснака Максима.

За підсумками 1-го та 3-го днів в групі Ж-16 першою була Овчаренко Лілія, серед хлопчиків найкращі результати показали: в наймолодшій групі Ч-10 Свідніцький Олександр

 (1-е місце), 1-е місце в групі Ч-14 у Кондратевича Максима, 2-е місце в групі Ч-12 зайняв Захарченко Олексій, Габлюк Євген був третім в групі Ч-21.

Володарями головних призів «Кубок Партизанської Іскра - 2018» стали переможці елітних груп: в групі Ж-21Е - Гуценко Ліза, вихованка секції спортивного орієнтування ККСС «Олімп» з м.Южноукраїнська, яка неодноразово в поточному році підтверджує звання кандидата в майстри спорту, в елітній групі М-21Е – Щукін Костянтин, майстер спорту з міста Києва.

В загальнокомандному заліку перше місце і кубок заслужено дісталися Южноукраїнській команді.

Завдяки зусиллям та допомозі управління молоді, спорту та культури м.Южноукраїнська, а також спонсорів змагань - профкому Южноукраїнської АЕС, від якого надійшла фінансова підтримка та колег підприємців з м.Тирасполя («Тирасполь-Орієнт»), які надали переможцям скидочні купони на свої товари, змагання пройшли на досить високому рівні, який не поступається змаганням рівня Чемпіонатів України. Всі призери змагань отримали грамоти, медалі та призи.

Більш детальніше про змагання, фото та відео - на сайті www.part-iskra.org